Kuracie pečienky v omelete z Marakéšu

nonna - fotkanonna, 18. marca 2013

Recept je vďaka koreninám, pochutinám, viacerej zelenine pikantnej, zvláštnejšej, pestrej chuti, práve tak, akým je pre nás celý orientálny svet. Pečienky ako nie práve Zobraziť celý popisRecept je vďaka koreninám, pochutinám, viacerej zelenine pikantnej, zvláštnejšej, pestrej chuti, práve tak, akým je pre nás celý orientálny svet. Pečienky ako nie práve najzdravšia potravina, okrem skutočnosti, že obsahujú B-vitamíny a ubichinón /koenzým Q10/, keďže sú orgánom pre degradáciu jedov, splodín metabolizmu, antigénov, sú vyvážené zeleninou a štipľavými látkami papriky, ktoré povzbudzujú pečeňové bunky k činnosti a tým k rýchlejšiemu odbúravaniu nežiadúcich látok.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
3 1/2 PL
1 ks
30-40 g
50 g
1 ks
1 ks
1 ks
2 ks
1 1/2 ČL
2 ČL
2 ČL
2 ČL
1/2 ks
1/3 ČL
1/3 ČL
trocha




Postup

  1. 1

    Rozpálime polovicu množstva masla a osmahneme na ňom do sklovita na tenké mesiačiky nakrájanú cibuľu. pridáme rascu, kurkumu, premiešame a hneď pridáme fazuľku pokrájanú na 1,5cm dlhé kúsky a papriku, ktorú sme predtým zbavili jaderníka so stonkou a nakrájali na tenšie kolieska.

  2. 2

    Necháme na masle cca 2-3 minúty, aby zelenina mierne zvädla. Potom pridáme pretlačené cesnakové strúčiky, rajčinu pokrájanú na tenšie mesiačiky a zalejeme práve takým množstvom predhriatej vody, aby zelenina bola zaliata. Osolíme a necháme dusiť 7 minút.

  3. 3

    Potom k nej opatrne primiešame 2 polievkové lyžice jogurtu zmiešaného predtým s jednou čajovou lyžičkou solamylu, kečupom a horčicou. Necháme variť ešte 3 minúty.

  4. 4

    Vajíčko rozhabarkujeme, vmiešame doň zbytok jogurtu, 2 čajové lyžičky múky a zbytok solamylu tak, aby nevznikli hrčky a nakoniec mätu.

  5. 5

    Pečienky ak sú veľké, prerežeme na dve časti, pokvapkáme šťavou z kvaseného citróna z oboch strán a z oboch strán ich prudko opečieme na druhej polovici rozpáleného masla.

  6. 6

    Zalejeme jogurtovo-vaječnou zmesou a upečieme omeletu. Rozkrojíme ju na štyri časti a prekryjeme jogurtovo-zeleninovou zmesou.

  7. 7

    Kvasený citrón: Zvaríme vodu s väčším množstvom soli, necháme vychladnúť. Citrón dôkladne umyjeme a narežeme pozdĺžne na štyroch miestach tak, aby sa nerozpadol. Vložíme ho do kameninovej alebo sklenej nádoby, zalejeme nálevom, dobre zavrieme a necháme v chladničke 3-4 týždne.

Diskusia k receptu

pusta
@Nonna , skvasí ten citron, ak bude po tú dobu v chladničke?
mne to pripomína začiatok spracovania citronov pred nakladaní. dakujem za odpoved.
nonna
@pusta - ano, skvasí, ten proces je takto pomalší a kvalitnejší. Mám to priamo z Marockej kuchárky a naozaj vyskúšané.
pusta
@Nonna , dakujem za odpoved, vynikajúci recept. milujem arabskú kuchyňu a obvzlášť tá marocká je úžasná.
nonna
@pusta - dík aj ja za pekné ohodnotenie. Z tej Marockej kuchárky som použila len ten citrón, ostatné som "sklochnila" sama, chute sú naozaj pestré a pikoškové. A ja mám takéto tiež rada. Veľa kulinárskych úspechov a radostí!
ethanel
Pekny recept a urcite aj chutil, maroko je zname pouzivanim citronov, manzelka pravidelne robi kura na citrone v tagine, ja som mal vcera kuracie pecienky tak som spravil terinku s pistaciami.
nonna
&ethanel - ahojky a dík! Idem pozrieť, či ju sem aj vyhodil, tú terinku. Citróm nemôže nič pokaziť, len dodá brisknosti, zvýrazní chuť, osvieži. A pôoznáš recepis Kurča podľa Rettigovej? ten je s citrónom a mooooc fajn. Ľahodný. Posielam Slniečko do Englandu!
pusta
@nonna , veľmi pekne dakujem za krásne želanie...milujem tvoje recepty, sú plné tej pravej prirodzenej chuti, nech sa ti darí!!!
nonna
@pusta - ešte raz PREVELIKÝ DÍK!!!! Veľmi ma potešilo toto Tvoje posledné skonštatovanie. A tú radosť z kulinárskych počinov samozrejme som myslela úprimne. Aj Tebe nech sa darí úplne vo všetkom, nielen v kulinárčení!!!
nonna
@slavka2012 - Vy aby ste nezabrdla.....bola toho plná veľká panvica, neorientujte sa len podľa množstva pečienok, je tam aj kadečo iné....A potom, netreba s veľkosťou porcií preháňať, najmä, ak nejde veľmi o racionálne a plne zdravej výžive vyhovojúce jedlo.
nonna
@pusta - v rýchlosti som si prešmátrala aspoň Tvoje posledné recepisy, no a to filé v jogurtovo-cesnakovej marináde je NOBLESNÉ, tak TO je niečo pre mňa, keď mäso, tak rybacinka. Musí to byť delikateska, mňaminka. Uložila som si do KK a Teba som si pridala k obľúbencom mojim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia