Roládka na šaláte caprese
Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 18. septembra 2011
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 18. septembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
20 g |
|
200 g, vykostené |
|
1 ks |
|
20 g |
|
5 g |
|
120 g |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
200 g (v náleve) |
|
300 g |
|
20 g |
|
5 g |
|
Postup
-
1
Morčacie prsia naplníme fášom z kuracích stehien (zmes z pomletého kuracieho stehna, smotany, vajca, cesnaku a byliniek), pridáme brokolicu, zabalíme do potravinovej fólie a varíme vo vodnom kúpeli asi 20 minút.
- 2
Mozzarellu a paradajky nakrájame na rovnaké kúsky (kolieska), pokvapkáme olivovým olejom a prekladaním vytvoríme kruh. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 230 stupňov asi na tri minúty.
- 3
Roládku rozkrojíme šikmým rezom, aby bolo vidieť štruktúru plnky, a uložíme na zapekanú mozzarellu s paradajkami. Pokvapkáme rukolovým pestom (rukola, olivový olej, píniové oriešky).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu