Foto: fi0na
jeden z tých rýchlych, čo dom dal :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ako prvý som si pripravila bešamel. Nemám moc rada jeho chuť, ale lasagne bez neho nie sú ono. Môžte sa držať pravidla koľko múky, toľko masla. Na miernom ohni v hrnci si roztopíme maslo, pridáme múku a chvíľku popražíme na svetlú zápražku, max 2 minúty. Metličkou zamiešavame mlieko. Varíme, pokým nám nevznikne hladký puding. Cca 5 minút. Dochutíme soľou, bielym korením, nastrúhaným muškátovým orechom a odstavíme.
- 2
Kuracie prsia si nakrájame na čo najmenšie kúsky. Tak isto cibuľu a cesnak. V hlbšej panvici si na olivovom oleji opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme prsia, pražíme 3 minúty a zalejeme lúpanými nakrájanými paradajkami. Dusíme 10 minút, kým sa paradajky trochu rozvaria. Pórik pridávame na koniec a dusíme ho 2-3 minúty. Dochutíme soľou, čiernym korením, bazalkou a oreganom. Pridala som aj chilly, ale to už kto ako má rád.
- 3
Predhrejeme si rúru na 200, pekáč potrieme olivovým olejom a spodok vyložíme plátkami lasagní. Nasleduje vrstva zmesi, bešamelu a plátkov. Takéto vrstvy mi vyšli tri. Posledné vrchné plátky som natrela zvyšným bešamelom a naukladala som na ne plátky mozzarelly. Piekla som 20 minút na 200 a 15 na 180. Sami uvidíte, že lasagne sú hotové, keď sa mozzarella zapečie pekne do hneda.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu