Pórovo kuracie lasagne

fi0na - fotkafi0na, 25. mája 2014
Pórovo kuracie lasagne
Foto: fi0na

jeden z tých rýchlych, čo dom dal :)

6-8
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 ks väčšia
4 strúčiky
2 konzervy (kréjané)
50 g
50 g
500 ml
2 ks
1 pl




Postup

  1. 1

    Ako prvý som si pripravila bešamel. Nemám moc rada jeho chuť, ale lasagne bez neho nie sú ono. Môžte sa držať pravidla koľko múky, toľko masla. Na miernom ohni v hrnci si roztopíme maslo, pridáme múku a chvíľku popražíme na svetlú zápražku, max 2 minúty. Metličkou zamiešavame mlieko. Varíme, pokým nám nevznikne hladký puding. Cca 5 minút. Dochutíme soľou, bielym korením, nastrúhaným muškátovým orechom a odstavíme.

  2. 2

    Kuracie prsia si nakrájame na čo najmenšie kúsky. Tak isto cibuľu a cesnak. V hlbšej panvici si na olivovom oleji opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme prsia, pražíme 3 minúty a zalejeme lúpanými nakrájanými paradajkami. Dusíme 10 minút, kým sa paradajky trochu rozvaria. Pórik pridávame na koniec a dusíme ho 2-3 minúty. Dochutíme soľou, čiernym korením, bazalkou a oreganom. Pridala som aj chilly, ale to už kto ako má rád.

  3. 3

    Predhrejeme si rúru na 200, pekáč potrieme olivovým olejom a spodok vyložíme plátkami lasagní. Nasleduje vrstva zmesi, bešamelu a plátkov. Takéto vrstvy mi vyšli tri. Posledné vrchné plátky som natrela zvyšným bešamelom a naukladala som na ne plátky mozzarelly. Piekla som 20 minút na 200 a 15 na 180. Sami uvidíte, že lasagne sú hotové, keď sa mozzarella zapečie pekne do hneda.

Diskusia k receptu

golga
Ani ja moc bešamel nemusím, preto dávam menej múky a časť mlieka nahrádzam kyslou smotanou, tá okrem toho že bešamel dohustí, tak mu dáva jemnejšiu chuť, ako keď sa použije iba mlieko.
eviana
Naozaj super dom dal, páčia sa mi, chutiio by mi veľmi :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia