Prsia na sezame s prílohou zelenino-ovocného nákypu fotorecept
Foto: bejgi
Príloha je trochu prácnejšia, ale môže sa jesť aj ako hlavné jedlo. V piatok sa ohlásila návšteva na nedeľu, premýšľala som aby som ulahodila Zobraziť celý popisPríloha je trochu prácnejšia, ale môže sa jesť aj ako hlavné jedlo. V piatok sa ohlásila návšteva na nedeľu, premýšľala som aby som ulahodila každému, skúsila som tento receptík :)
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
500 g |
|
na posypanie |
|
2 dcl |
|
|
|
|
|
500 g |
|
300 g |
|
väčšia |
|
2 ks |
|
1 PL čerstvý |
|
5 strúčikov |
|
250 g ,alebo sladká(je to úplne jedno) |
|
2 ks surové |
|
/nemusí byť/ |
|
100 g |
|
100 g strúhaný |
|
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie podľa potreby.
-
2
Mäso vyklepeme osolíme, posypeme sezamom a necháme odležať, kým si pripravíme prílohu. Po dopečení prílohy restujeme na panvici do zlatistá.
-
3
Zemiaky, mrkvu, cibuľu, jablká narežeme na tenké plátky. /keď máte menej času, zmes zeleniny a jabĺk predvarte, zamiešajte a dajte zapiecť/ Doba pečenia je tým pádom kratšia.
-
4
Rozdrvíme vlašské orechy.
-
5
Vymiešame bylinky s nastrúhaným zázvorom, olivovým olejom a strúhaným syrom.
-
6
Pridáme orechy, zalejeme do narezanej zmesi a poriadne premiešame.
-
7
V miske vymiešame na hladko vajcia a smotanu.
-
8
A zamiešame poriadne do zmesi.
-
9
Vložíme do zapekacej nádoby, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť do trúby. 175 stupňov C 90 min.
-
10
Dôležité je nechať po upečení vychladnúť a až tak rezať na tanier ako tortu.
-
11
Najprv však podávame fajnú domácu slepačiu polievočku /postup netreba, na vareche je už veľa polievok tohto druhu/
-
12
a môžeme podávať druhý chod (zákusok o chvíľu :)
Diskusia k receptu