Zapečený baklažán so syrom a sezamom

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009

Suroviny

2 ks
4 ks
 strúčik
2 ks




Postup

  1. 1

    Baklažány rozrežeme na polovicu a vydlabeme časť výplne tak, aby v nich vznikli preliačiny. Tie posolíme a rovnomerne na ne rozotrieme cesnak. Do polovíc baklažánu poukladáme paradajky pokrájané na kolieska, okoreníme a preložíme hrubým plátkom ementálu.

  2. 2

    Pečieme vo vyhriatej rúre na olejom vymastenom plechu pri teplote 220 °C, kým baklažán úplne nezmäkne. Po vybratí z rúry baklažány dosolíme podľa chuti a podávame teplé s ryžou alebo čerstvým chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia