Zemiakové placky s kuracou pečienkou
OK, správne pečeň, ale v súvislosti s kuraťom mi to nejako nejde. Komu vadí...
Lenivý zákusok
Každú nedelu musím mať zákusok/koláč a veru občas sa mi nechce piecť. Ale keď nenapečiem tak...
Hortobágyszka pastierska kapsa
Opäť som sa v spomienkach vrátila do nádhernej krajiny na Hortobágyszku step. Pastieri stád si pripravujú...
Diviačie stehno s jemnou zeleninou
Stehno opracujeme, odblaníme a opečieme na bravčovej masti z oboch strán. Vyberieme z panvice a...
Bravčová panenka na zelenine s paradajkami
Bravčová panenka na zelenine s rajčinami podávaná s ryžou. Veľmi rýchle a pomerne lacné jedlo.
Hrachová kaša s vajíčkom a slaninkou
Doma robievam prívarky z rôznych surovín (šošovica, fazuľa, špenát, zemiaky. ) a toto...
Tvarohové gule plnené jahodami
Tento recept som vyčítal z jednej 40 ročnej českej kuchárskej knihy a naozaj je veľmi jednoduchý a...
Muffiny
Ták znovu som sa rozhodla skúsiť upiecť niečo nové :) Recept mi dala kamarátka a teda určite...
Cisárske rezne
Plátky uzeného masa potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem a necháme zhruba půl hodiny odležet.
Hovädzia roštenka s pečenou cviklou a zeleninovou slamou
Nakrájané, osušené roštenky prudko opečte na rozpálenom oleji z oboch strán. Pridajte maslo a dopečte...
Zeleninové rezance na čínsky spôsob
Recept som si raz "vyskladala" zo zeleniny čo som doma našla a vzniklo jednoduché jedlo, ktoré...
Jednoduchý citrónový cheesecake pre všetkých
Nech sa páči, môj recept na citrónový cheesecake. Tento cheesecake je veľmi jednoduchý, rýchly...
Šampiňónová krémová polievka
Túto výbornú polievočku určite odporúčam vyskúšať, je naozaj lahodná a o niečo odlišná od tých bežných...
Parené buchty plnené marhuľami
Je čas marhúľ, tak sa ich snažím v kuchyni využiť. Dnes som robila sýtejšiu ragu...
Úžasné syrové pagáče alebo ako nám chutia najviac
Tieto pagáče robím už zopár rokov a každá návšteva ich vychváli. A čo je najzaujímavejšie, ...
Kandizovaná pomarančová kôra
Robila som pred pár dňami kompót do ktorého som pridala aj pomaranče. bolo tej kôry dosť...
Jednoduchá morčacia roláda
Keďže mám obdobie, kedy mi lekár povolil len morčacinu a rybacinu, dávam do placu rýchlu,...
Pšenové dukáty s jarným šalátom
Inšpiráciu som našla v starom časopise a konečne som sa dokopala k jeho realizácii. V pôvodnom...
Zemiakový paprikáš po sedliacky
Dnes som urobila moje obľúbené jedlo. Robievam ho často v lete, lebo je dostatok čerstvej zeleniny...
Peka
Nejde ani tak o konkrétny recept ako o technológiu. Z Chorvátska som si doniesol zaujímavú pomôcku...
Lepené viedenské koláčiky Spitzbuben bezlepkové
Hľadala som recepty u kuchára, ktorý varí a pečie z bezlepkovej múky Schär. Tieto koláčiky...
Cviklový koláč s lieskovcami
Cviklu si uvaríme, ešte za tepla ošúpeme a po vychladnutí nastrúhame. Múku zmiešame s práškom...
Thang Zhong - japonská technológia pečenia
Thang Zhong je stará, pôvodne japonská technológia, pečenia, ktorá sa čoskoro rozšírila do celej...