Pečený patizón s mletým mäsom fotorecept

margotka1 - bez fotkymargotka1, 8. septembra 2014
Pečený patizón s mletým mäsom (fotorecept)
Foto: margotka1

Dostal sa ku mne domáci patizón tak som vyskúšala túto sezónnu pochúťku.

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 ks
5 strúčikov
400 - 500 g
3 ks (ošúpané a nadrobno pokrájané)




Postup

  1. 1

    Patizóny rozrežeme, vydlabeme dužinu bez jadierok a sparíme horúcou vodou.

    Pečený patizón s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo veľkej panvici si popražíme cibuľku dozlatista s cesnakom, pridáme mleté mäso a orestujeme. (Mäso je podľa vašej voľby, ja som použila bravčové, ktoré som si sama pomlela - aspoň viem, čo v ňom je). Osolíme, okoreníme. Pridáme vydlabanú dužinu a chvíľu podusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme 3 väčšie nakrájané paradajky zbavené šupiek. Ja som ešte pridala poriadnu hrsť čerstvej petržlenovej vňate zo záhradky. Dochutenie je samozrejme na vás :)

    Pečený patizón s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Patizóny naplníme zmesou a navrch postrúhame syr. Zo začiatku som piekla s vrchnou odrezanou časťou patizónu (pokrievkou), potom som ju dala len vedľa a zapekalo sa odkryté na plechu s vodou naspodku.

    Pečený patizón s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po asi 40 minútach pečeniach máme patizóny upečené. Podávame polovicu plnky s pečenými zemiakmi a zeleninou alebo akokoľvek podľa chuti. Ja som dala polovicu na tanier ako na obrázku a druhú polovicu som jedla priamo z tohto jedinečného bio taniera, kde som si dnu dala pečené zemiaky. Jedlo bolo veľmi chutné, zdravé a ostatných potešilo aj niečo netradičné na stole :)

    Pečený patizón s mletým mäsom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne
Zdravím, je potrebné patizoný spariť? recept sa mi páči, chystám sa naň..
prazdnyhrnec
Je treba spariť vriacou vodou prázdne odkrojené časti patizónov (vršok a spodok) alebo vydlabanú dužinu - stred patizónu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia