Foto: margotka1
Dostal sa ku mne domáci patizón tak som vyskúšala túto sezónnu pochúťku.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Patizóny rozrežeme, vydlabeme dužinu bez jadierok a sparíme horúcou vodou.
-
2
Vo veľkej panvici si popražíme cibuľku dozlatista s cesnakom, pridáme mleté mäso a orestujeme. (Mäso je podľa vašej voľby, ja som použila bravčové, ktoré som si sama pomlela - aspoň viem, čo v ňom je). Osolíme, okoreníme. Pridáme vydlabanú dužinu a chvíľu podusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme 3 väčšie nakrájané paradajky zbavené šupiek. Ja som ešte pridala poriadnu hrsť čerstvej petržlenovej vňate zo záhradky. Dochutenie je samozrejme na vás :)
-
3
Patizóny naplníme zmesou a navrch postrúhame syr. Zo začiatku som piekla s vrchnou odrezanou časťou patizónu (pokrievkou), potom som ju dala len vedľa a zapekalo sa odkryté na plechu s vodou naspodku.
-
4
Po asi 40 minútach pečeniach máme patizóny upečené. Podávame polovicu plnky s pečenými zemiakmi a zeleninou alebo akokoľvek podľa chuti. Ja som dala polovicu na tanier ako na obrázku a druhú polovicu som jedla priamo z tohto jedinečného bio taniera, kde som si dnu dala pečené zemiaky. Jedlo bolo veľmi chutné, zdravé a ostatných potešilo aj niečo netradičné na stole :)
Diskusia k receptu