Domáci mandľový likér
Foto: droetker
Komerčný recept
3 fľaše a 500 ml
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na prípravu likéru uvaríme puding podľa návodu na obale, ale so 700 ml mlieka a 30 g cukru. Redší puding necháme za občasného miešania vychladnúť.
- 2
Do vychladnutého pudingu pridáme karamelové Salko a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka. Prilejeme rum a arómu a na najnižšom stupni šľaháme asi 1 minútu.
- 3
Hotový likér prelejeme do sklených fliaš a uchovávame v chladničke.
- 4
<b>TIP: </b> Likér je výborný do kávy alebo na poliatie zmrzlinových pohárov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu