Domáci mandľový likér

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 12. marca 2016
Domáci mandľový likér
Foto: droetker

Komerčný recept

3 fľaše a 500 ml
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

1 bal
700 ml
30 g
2 plechovky
250 ml
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu likéru uvaríme puding podľa návodu na obale, ale so 700 ml mlieka a 30 g cukru. Redší puding necháme za občasného miešania vychladnúť.

  2. 2

    Do vychladnutého pudingu pridáme karamelové Salko a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka. Prilejeme rum a arómu a na najnižšom stupni šľaháme asi 1 minútu.

  3. 3

    Hotový likér prelejeme do sklených fliaš a uchovávame v chladničke.

  4. 4

    TIP: Likér je výborný do kávy alebo na poliatie zmrzlinových pohárov.

    Domáci mandľový likér - obrázok 4

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: