Letný šalát z uhorky s jogurtom
Foto: mitzy
Skvelá letná osviežujúca večera za pár minút...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Veľkú poľnú uhorku (alebo dve menšie) očistíme, umyjeme a nakrájame na štvrťkruhy. Polejeme jogurtom (výborný je gazdovský, hustý, ale dobrý je aj klasický tekutejší.) Pridáme zmes korenia na tzaziky a premiešame. Polejeme olivovým olejom. Premiešame. Šalát dáme do chladničky.
- 2
Rohlíky rozkrojíme a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Na rohlíky nakrájame syr niva, alebo akýkoľvek iný syr, ktorý máme po ruke. Pokvapkáme olivovým olejom a poprášime tymianom. Zapečieme v rúre na funkcii grilovanie pár minutiek na 200 stupňov Celzia.
- 3
Hotovo! Šalát je na toto letné počasie osviežujúci a grilovanie (aj keď len v byte) k letu tiež patrí :)
Tiež uhorkový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Evanaaa ja sa tiez odmietam tzatzikovat, struhat, odstavovat :) nakrajat, nech aj stava v uhorke ostane ;)
@Kimlo ja mam obvzlast slabost na zapecene rozky. Nam ako malym so sestrou robila stara mama tieto: kecup, slanina a syr az bolo vidno tmavu mriezku. A tak sme si ich brali na dvor zlepene.
@Mitzy , okurka na salát je jak okurka hadovka salátová, tak okurka polní salátová. Dále jsou okurky nakladačky - také je více druhů, některé mají drobné výstupky a ostny, jiné jsou hladké. A dalo by se pokračovat. I velká okurka nakladačka jde zpracovat na salát. Hlavně aby se urodilo!
Ja robím šalát najradšej z veľkých nakladačiek, akonáhle sú na trhu. Nepustia toľko vody a majú lepšiu, výraznejšiu chuť. Dnes som kúpila pár takých pekných, vhodných aj na kvašáky, tak si zajtra spravím aj ja tento šalátik.
Oh, máš ty pravdu, tři v jednom, no toto?!!