Tvarohovo-gaštanová pochúťka fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 25. júna 2015

nepečená a v odľahčenej verzii

10
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
3 PL
2 PL
125 g
250 g sladené
Plnka:
500 g jemný ochutený
3 ks plátková
1,5 dl teplá
3 PL
 lúpané
Na ozdobu:
 drvené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nasucho opražené vločky som posekala mixérom a nasypala k polámanej a nad parou roztopenej čokoláde.

    Tvarohovo-gaštanová pochúťka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    primiešala som gaštanové pyré a zmes som rukami urovnala do fóliou vystlanej tortovej formy (28cm) s odnímateľnou obručou. Dala som ju do chladničky, kým som pripravila plnku.

    Tvarohovo-gaštanová pochúťka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnčeka s pol deci teplej vody som nastrihala tri plátky želatíny a nechala takto pár minút napučať. Potom som priliala ďalší 1dcl vody a za stáleho miešania som želatínu na slabom ohni rozpúšťala. Nesmie zovrieť! Po miernom vychladnutí som ju vliala k tvarohovej hmote. Tá už bola ochutená, nič iné som k nej nepridala.

    Tvarohovo-gaštanová pochúťka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku som dala tiež do chladničky asi na pol hodinky trocha stuhnúť. Následne som ju vyliala na korpus. Nasypala som na ňu chia semienka a pomocou lyžice som ich vpravila do plnky, aby boli ponorené. Takto som dezert znova dala chladiť na pár hodín.

    Tvarohovo-gaštanová pochúťka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dezert je nízky, kvôli efektu som ho ozdobila šľahačkou, mandľami a pistáciami, ale aj bez tejto parády je chutný a výživný.

    Tvarohovo-gaštanová pochúťka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tento svoj prvotný nápad budem určite obmieňať či už v množstve alebo zložení surovín.

    Tvarohovo-gaštanová pochúťka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
Ďakujem za recept, je to nové, chutné a hlavne inšpiratívne na obmeny p.s. nízko tučné sa dá nahradiť aj plnotučným a domácim na chuti to určite neuberie..preto je tento recept úžasný..
no teda, aký korpus si vymyslela, sa mi páči veľmi, s plnkami si ja už poradím, aj tvoja je chutná, ale nebol korpus pri servírovaní, pri jedení ztuhnutejší z tej čokolády? či to pyre ho zjemnilo, že? na fotke je pekný , celkovo pekný zákusok
@havino , korpus je za čerstva tuhší od čokolády, hádaš správne. Včera aj dnes už bol od plnky zmäknutý.(robila som ho 24.6.) už špekulujem nad ďaľšími možnosťami, ako napr. dať namočené vločky, viac gaštanového pyré alebo menej tuhnúcu čokoládu, aby bol korpus jemnejší. Aj keď v tomto stave chutil doma tiež:-) no a plnku by som chcela inokedy aj s kúskami ovocia povedzme. Ďakujem za pekný komentár. Budem zvedavá, čo vymyslíš, bo ty máš tiež bujnú fantáziu;-)
@kukulienka ten korpus by u nas nestihol zmakknut :)) ja mam totiz dve pirane doma :) a este odnasam ku svokrovcom lebo svokra ma lave ruky na pecenie :)
Asi sa nic nestane ak dam len pohankove vlocky kvoli lepku, vsak?
Perfektny recept :))
@slawi , :-) vďaka za milý koment. Ten recept som dala ako inšpiráciu, jasne, že sa suroviny môžu dať také, aké komu vyhovujú. Odporúčam ochutnať aj hmotu na korpus pred natlačením do formy a prípadne dochutiť, aby to tie piraňky mali po chuti, malej dcérke to u nás doma ako jedinej moc nebolo po vôli kvôli horkosti čokolády. Jedla len plnku:-) môže sa dať menej percentná čokoláda. Nech vám chutí!

Pridaj komentár k receptu: