nepečená a v odľahčenej verzii
porcií
príprava
Suroviny
Korpus: | |
3 PL |
|
2 PL |
|
125 g |
|
250 g sladené |
|
Plnka: | |
500 g jemný ochutený |
|
3 ks plátková |
|
1,5 dl teplá |
|
3 PL |
|
|
|
lúpané |
|
Na ozdobu: | |
drvené |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Nasucho opražené vločky som posekala mixérom a nasypala k polámanej a nad parou roztopenej čokoláde.
-
2
primiešala som gaštanové pyré a zmes som rukami urovnala do fóliou vystlanej tortovej formy (28cm) s odnímateľnou obručou. Dala som ju do chladničky, kým som pripravila plnku.
-
3
Do hrnčeka s pol deci teplej vody som nastrihala tri plátky želatíny a nechala takto pár minút napučať. Potom som priliala ďalší 1dcl vody a za stáleho miešania som želatínu na slabom ohni rozpúšťala. Nesmie zovrieť! Po miernom vychladnutí som ju vliala k tvarohovej hmote. Tá už bola ochutená, nič iné som k nej nepridala.
-
4
Plnku som dala tiež do chladničky asi na pol hodinky trocha stuhnúť. Následne som ju vyliala na korpus. Nasypala som na ňu chia semienka a pomocou lyžice som ich vpravila do plnky, aby boli ponorené. Takto som dezert znova dala chladiť na pár hodín.
-
5
Dezert je nízky, kvôli efektu som ho ozdobila šľahačkou, mandľami a pistáciami, ale aj bez tejto parády je chutný a výživný.
-
6
Tento svoj prvotný nápad budem určite obmieňať či už v množstve alebo zložení surovín.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu