Bublanina Jamieho Olivera
Foto: janikbj
OK, originál je to hroznový koláč, ale tak úprimne, je to bublanina. A keď skončí sezóna hrozna, tak bude fajnový aj s iným ovocím. Zobraziť celý popisOK, originál je to hroznový koláč, ale tak úprimne, je to bublanina. A keď skončí sezóna hrozna, tak bude fajnový aj s iným ovocím.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
V miske si vymiešame vajíčka s cukrom do peny, pridáme roztopené maslo (nie horúce), olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipku soli.
- 2
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej alebo inej menšej formy (napr. zapekacia miska z jenského skla veľká cca 17x29 cm) a poukladáme naňho polovicu pripraveného ovocia (hrozna). Pečieme 10 minút pri 170 °C. Po 10 min naukladáme na predpečený koláč zvyšné ovocie a dopečieme ešte asi 30 min. Treba sledovať podľa rúry a veľkosti formy.
- 3
Hotovo. Lepšie sa krája dobre vychladený a keď niekoľko hodín postojí a zvlhne. Kvôli špaldovej múke je úplne čerstvý krehký a trošku sa môže drobiť.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
kráááásna fotka, priam si pýta nôž do ruky :D super, práve by sa mi ku práci hodil poriadny kusisko na energiu :) ak budeš mať čas, môžeš sa aspoň stručne podeliť i s tvojim receptom, budem rada :)
ďakujem všetkým za milé komentáre. taká rýchlovečka sa hocikedy pridá, všakže? v chladničke mám zase hrozno od susedy, asi bude repete.
:-) si zlatá.Ked som ho piekla,som ho aj tak planovala sem pridat.Len si ma predbehla bola čo sa hroznového koláča týka :-))) Ale ten moj je aj tak celkom iný,uz ho tu mám hore.Je to ten jogurtový :-) Ktovie,ak budes mat raz chut,tak vyskusas aj takú verziu ;-) Pekný den.