Bublanina Jamieho Olivera

janikbj - fotkaJanikbj, 2. októbra 2018 14:02
Ďalšie recepty »

Bublanina Jamieho OliveraFoto: janikbj

OK, originál je to hroznový koláč, ale tak úprimne, je to bublanina. A keď skončí sezóna hrozna, tak bude fajnový aj s iným ovocím.

10 min
príprava
30-40 min
na 170 °C

Suroviny

200 g
80 g
90 g roztopené
60 ml
80 ml
1 KL
2 ks
štipka
300 g (hrozno)

Postup prípravy

  1. 1

    V miske si vymiešame vajíčka s cukrom do peny, pridáme roztopené maslo (nie horúce), olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipku soli.

  2. 2

    Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej alebo inej menšej formy (napr. zapekacia miska z jenského skla veľká cca 17x29 cm) a poukladáme naňho polovicu pripraveného ovocia (hrozna). Pečieme 10 minút pri 170 °C. Po 10 min naukladáme na predpečený koláč zvyšné ovocie a dopečieme ešte asi 30 min. Treba sledovať podľa rúry a veľkosti formy.

  3. 3

    Hotovo. Lepšie sa krája dobre vychladený a keď niekoľko hodín postojí a zvlhne. Kvôli špaldovej múke je úplne čerstvý krehký a trošku sa môže drobiť.

    Bublanina Jamieho Olivera - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist