Svieži tvarohový koláč s ríbezľami

inustek - fotkainustek, 5. júla 2014
Svieži tvarohový koláč s ríbezľami
Foto: inustek

svieži, letný, rýchly, jednoduchý...

10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/2
1/2
1
1/4 hrnčeka
1/2 hrnčeka
Náplň:
1 ks (250g)
1 ks
1 pl
 iné ovocie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozpis surovín je na malý plech, resp. na tortovú formu. Ak chcete piecť koláč na plechu, treba zdvojnásobiť množstvo surovín. :) Takže: v miske zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, kypriaci prášok, vajce, olej a mlieko. Vypracujeme cesto. Väčšiu polovicu vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech.

  2. 2

    Tvaroh, smotanu, múku a cukor spolu zmiešame a opatrne vylejeme na cesto na plechu. Na to poukladáme ovocie (ja som dala červené a čierne ríbezle) a zvyšok cesta.

  3. 3

    Upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladený môžeme pocukrovať. Je to výborný osviežujúci koláčik. Nech vám chutí :)

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: