Foto: elixir
Chuť čokolády je veľmi výrazná, cesto vláčne - toto sa kombinuje so sladko-kyslou chuťou hrušiek.
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
45-50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Obloha: | |
1 - 2 ks (podľa ich veľkosti) |
|
1,5 PL |
|
2 PL |
|
Cesto: | |
80 g |
|
2 ks |
|
50 g |
|
1 ks (bal) |
|
8 g |
|
50 g |
|
120 g |
|
0,5 ks |
|
75 ml |
|
Na potretie a ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Zmiešame limetkovú šťavu s javorovým sirupom, pridáme pozdĺžne rozkrojené štvrtinky hrušky bez jadierok, premiešame a necháme pol hodinku "marinovať" v chladničke.
-
2
Vajíčka, cukor a maslo vyšľaháme...
-
3
...pridáme kakao a múku a šľaháme...
-
4
...nasleduje prášok do pečiva, ktorý takisto vmiešame...
-
5
...vlejeme smotanu, vmiešame...
-
6
...a nakoniec aj čokoládové vločky.
-
7
Vlejeme do formy, obložíme marinovanými hruškami a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C.
-
8
Marhuľový džem si zohrejeme v malom hrnci, potom natrieme na hotový koláč...
-
9
Hotový koláč:
-
10
Koláč v reze:
Ešte ma napadlo, dôležitá info: toto množstvo surovín je na kruhovú formu s priemerom 20 cm.
@mesiar50 , @margaretka28 krásne vám ďakujem :)
Veľmi som dúfala, že koláč niekto vyskúša, tiež sa mi zdal výnimočný, aj keď z fotky sa to vyčítať nedá.
Problém bol, že keď som mala už všetko pripravené, zistila som, že v recepte nieje uvedená veľkosť formy...:-(( Skúsila som 26cm ale možno mala byť o trošku menšia. Škoda.
Kúsky čokolády som tiež nedala, dala som o trošku viac kakaa. Určite tento koláč ešte urobím a tiež ma napadlo, že by bol dobrý aj s marhuľami.
Podaril sa Ti pekne, ďakujem, že si sa ozvala. Moja forma má 20 cm v priemere.
Marhule, dobrý nápad, na obmenu. :)