
Lososové rizoto
Ryžu uvaríme v slanej vode. Poriadne umytý a kefkou vydrhnutý citrón nakrájame na plátky, ktoré...

Roláda z tofu a kelových listov
Ostalo mi pár kelových listov po príprave prívarku ale na pláne k obedu bolo Tofu...

Jarná polievočka z cukrového hrášku a špenátu
Dnes varím na obed kurací vývar, ale dcéra dostala chuť na nejakú zelenú polievku. Záhradka...

Uhorky na grécky spôsob
Chcela som vyskúšať nejaký nový šalátik z uhoriek, tak som si našla toto v Kuchárskej knihe...

Ružové baklažány v sezamovom cestíčku
Tieto ruzove baklazany som kupila na trhu u Turka napriek tomu, ze som nemala ani predstavu...

Pikantné croissanty
Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny....

Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou
Bravčový bôčik nakrájame na široké pruhy dlhé asi 14 cm. Tenkým dlhým nožom narežeme na tzv....

Valentínsky puding
Ták a ešte sme sa so sestrou dvojičkou rozhodli niečo pekné "ukuchtiť" aj pre rodinku :) Obyčajný...

Kačacie mäso na póre
Papriku a kačacie prsia pokrájame na pásiky, pór na kolieska. Do horúceho tuku dáme zázvor,...

Klinčekové rezníky na červenom koberci
Ja fakt vymýšľam strelené názvy. Akokoľvek, chcela som ľahký obed a myslím, že sa...

Kokosové kolieska
Recept je zo starého slovenského časopisu. Pečiem ho rada pre jednoduchosť, rýchlosť a preto, že je tam...

Vianočka
Aké by boli Vianoce bez domácej vianočky? Ja mám jeden recept a rada sa s vami podelím

Morská šťuka s kokosovou omáčkou
Tento exotický recept mám od mojej brazílskej kamarátky. Tak ako to robia oni doma.

Karamelovo-škoricové mlieko.
Túto dobrotku mne aj mojim súrodencom v detstve robila moja mamina.

Pangasius v anglickom kabátiku
Pangasius je nepochybne vďačnou rybkou. Občas ju pripravujem aj takto (pre tých, ktorí sa nebránia...

Peamuffs - muffiny z arašidového masla
Opäť skúšam z knihy Sladkosti bez výčitiek, trošku upravený recept :)

Trojlistová zeleninová príloha k pečenej treske
Uvedomujem si, že týmto rcp u mnohých vyznávačov kombinácií slovenských tradičných príloh „padnem pod *****“,...

Lososová omáčka
Čerstvú zeleninu najprv krátko povaríme. Údeného lososa nakrájame na prúžky.

Pirohy plnené husacou pečeňou
Zo zemiakov, múky a soli pripravíme zemiakové cesto. Vyvaľkáme ho a vykrajovadlom vykrojíme kolieska. Opečenú...

Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...

Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu,...

Tymianové ravioli plnené krevetami
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...

Jablkovo–orechový lístkový závin s tvarohom
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0, 5 cm. Plnka: tvaroh rozmiešame s...

Fazuľa SIPEKA
Po napučaní fazule a následnom uvarení do polomäkka vo vode ju vložíš do vopred uvarených paradajok. Paradajky...

Koláč s jablkami a arašidovou posýpkou
Z mlieka droždia trošky cukru urobíme kvások, do múky pridáme soľ a zvyšný cukor, dáme vajíčko...

Zemiaky s ľanovým olejom a tvarohom
"Toto je určite jedlo pre zajace", komentoval s úškrnom milý, keď zbadal svoju porciu...

Roláda z tvarohového cesta s mandľovou plnkou s pomarančovou príchuťou
Skúsil som pre mňa niečo netradičné, zdieľam s Varecháčmi. Roláda mala úspech, no nabudúce...

Pečeňová nátierka
Umyjeme bravčovú pečeň, cibuľu nakrájame a spolu pomelieme a podusíme na rozpálenom oleji.

Avokádový krém s banánom
Avokáda očistíme a ošúpeme, opláchneme ich pod tečúcou vodou, rozkrojíme a vyberieme semená. Dužinu...

Pečené gaštany a tekvica
Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže...