Tvarohovo-pistáciový koláč

aleana - fotkaaleana, 24. mája 2014
Tvarohovo-pistáciový koláč
Foto: aleana

Ďalší zo série zdravých koláčikov bez múky. Zdroj-www.fitnessguru.sk.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
2/3 šálka
1/3 šálka
1,5 šálka
1 šálka
1 - 1,5 šálka (alebo trstinový)
5 pl
1 čl
1 bal.
3 ks väčšie
1/2 čl
Poleva:
1 šálka
3 pl
z 1/2 ks limetky




Postup

  1. 1

    V stredne veľkej nádobe si zmiešame tvaroh,jogurt a vanilkový extrakt. V kuchynskom robote si celé pistácie (2/3 šálky) rozmixujeme na "prach" a primiešame do tvarohu. Ďalej pridáme kokosový cukor a postupne po jednom vajcia,ktoré si najprv rozmiešame metličkou. Nakoniec varechou vmiešame ovsené vločky, PDP, škoricu a nadrvené pistácie (1/3 šálky) Zmes vylejeme do tortovej formy a pečieme 40 min. na 180´C.

  2. 2

    Zatiaľ čo sa koláč pečie, zmiešame si suroviny na polevu a natrieme na vychladnutý koláč. Vrch koláča môžeme posypať čímkoľvek- kokosové lupienky,pistácie... Namiesto ovsených vločiek môžeme použiť akúkoľvek hladkú celozrnnú múku. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

jujoska
nielen pre celiatikov, aj pre tych, co by chceli schudnut resp. nepribrat a zaroven obcas mlsat. Pouzit sa da urcite aj teraz popularny Xukor, to uz potom ozaj bez hriechu :-D Ukladam do bezmucnych sladkosti, zbierka sa uz pekne rozrasta a vsetko su to vyborne zalezitosti, to by jeden neveril. Az na to, ze su drahsie ako klasicke, holt biela muka a cukor su omnoho lacnejsie ako ich alternativy. Ale zase netreba vypekat kazdu chvilu, len obcas
nika8
Receptik je pekny az na tie ovsene vlocky, kt. obsahuju lepok, cize nie su vhodne pri bezlepkovej diete. Ide ich tam ale dost vela, bojim sa, ze ak by sa nahradili bezlepkovou mukou, ci by sa kolac nemrvil :(. Pre neceliatikov urcite zaujimavy recept.
nika8
opravujem komentar, ako ma na to upozornil tassiedevil. Ovos ako taky je bezlepkovy. Ak nie je pri zbere kontaminovany, tak je to ok aj pre celiatikov :). Ospravedlnujem sa za nepravdivy komentar, uz som pozabudla na pravy dovod, preco ovsene vlocky sa pri bezl. diete neodporucaju :(. Inac vyzera kolacik super, zdravy. Priznam sa, ze som sa este nestretla s kokosovym cukrom. Dostat ho bezne v zdravej vyzive?
aleana
Či bežne,neviem... v našom bufete v práci máme kútik zdravej výživy a tiež ho nemali,ale poprosila som pani,ktorá tam predáva,či ho nemôže objednať, a objednala... teraz ho už majú bežne.
nika8
Dakujem. Skusim sa opytat u nas a urcite vyskusam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia