Šalát s hruškou a gorgonzolou

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 2. júna 2014

Znovu jeden šalát nenáročný na prípravu, prekvapujúci spojením chutí...pre odvážnych:-)

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 hlávka
3  ks
1  ks
100  g
1 lyžica
Zálievka sladkokyslá s olejom:
0,5  dcl
0,4  dcl
1  lyžička
1  strúčik
štipka
1 lyžica
Posýpka:
2  lyžice
1  hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šalát, obielenú hrušku, cibuľkovú vňať, avokádo a syr nakrájame do misky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, aby hruška a avokádo nestmavlo.

    Šalát s hruškou a gorgonzolou - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si posýpku z orechov, ktoré necháme zkaramelizovať na panvici. Keď sa obalia karamelom, tak ich prehrnieme na papier na pečenie, kde ich necháme vychladnúť.

    Šalát s hruškou a gorgonzolou - obrázok 2
  3. 3

    Zálievku vytvoríme zmiešaním všetkých surovín na hladký krém.

    Šalát s hruškou a gorgonzolou - obrázok 3
  4. 4

    Šalát opatrne premiešame a podávame posypaný polámanými karamelovými orieškami.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: