prazdny

Kuracie stehná v sezame

Kuracie mäso

Je to slávnostné jedlo /teda aspoň v našej domácnosti/ a velmi jednoduché hoci sa veľa natrúsi....

prazdny

Zemiakové tortičky

Bezmäsité jedlá

Môžu sa použiť, ako samostatné jedlo s kyslým mliekom, zakysankou atd, alebo ako príloha k jednoduchému mäsku...

prazdny

Čerenčianske raňajkové bagetky

Večera

Občas máme chuť si pripraviť na raňajky niečo špeciálne a netradičné. Ak máte doma staršie bagetky...

prazdny

Kokosové očká

Dezerty

Vymiešame žĺtka s maslom

prazdny

Mrkvové cupcakes

Dezerty

V miske vymiešame vajíčko s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Potom pridáme mlieko, olej a hladkú...

prazdny

Kuracie srdiečka plnené hráškom a pečené v morčacích prsiach

Kuracie mäso

Na dnešný sviatočný deň, som pripravila pečené plnené morčacie prsia, ktoré som plnila plnenými kuracími...

prazdny

Kokosové košíčky s citrónovým krémom

Dezerty

Vianočné pečenie mi pripomína detstvo; odvšadiaľ to voňalo a z rádia zneli koledy. Bolo to o našských chutiach. Dnes ich rád...

prazdny

Kométky

Dezerty

Musím sa vám priznat, ze na tieto kométky som sa velmi tesila. Vyzerajú tak velmi vianocne...

prazdny

Šťavnaté mäsko na zemiakoch

Bravčové mäso

Tento recept si pamätám ešte od mojej mamy. Vždy keď ho varila, tak sme sa...

prazdny

Jablkový krehký koláč

Koláče

Tento recept mám z časopisu život z pred 30tich rokov ked ho upečiem za pol hodinu su...

prazdny

Tortička pre dvojičky

Torty

Áno, torta pre mňa a moju dvojičku Paťku :) Mali sme 17 a mamina bola bohužial...

prazdny

Cisársky trhanec s dulovým krémom à la František Jozef I.

Dezerty

Vaječné bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky zmiešame s múkou, mliekom, so soľou a s cukrom podľa...

prazdny

Cukinové cestoviny v batôžku

Cestoviny

Ked som cakala moju druhu dceru, musela som prelezat celych 9 mesiacov a jedina moja zabava...

prazdny

Mandľové cookies

Dezerty

Tieto sušienky sú mäkké a zároveň sa rozplývajú na jazyku, zostávajú dlho čerstvé. Poznám mnohe...

prazdny

Domáca vegoš pizza

Večera

Moja obľúbená :)

prazdny

Jesenný hruškový koláč

Koláče

Všetky ingrediencie si zmiešame a vypracujeme lepivé cesto, ak bude suchšie pridajte ešte lyžicu vody...

prazdny

Mäkučké bezlepkové briošky

Raňajky

Naše mäkučké bezlepkové briošky vás ohúria, verte nám. Neskutočne nadýchané a mäkké pečivká bez lepku si môžete upiecť kedykoľvek....

prazdny

Makrely na paprike

Hlavné jedlá

Makrely, z ktorých sme stiahli kožu a odrezali hlavy, vykostíme. Do cibule spenenej na...

prazdny

Škoricové cookies

Dezerty

Opäť som sa nechala inšpirovať slečnou Kerry (http://buddingbaketress. blogspot. com). Tieto sú mäkučké, dobručké a...

prazdny

Dánske narodeninové dievča

Koláče

V Dánsku sú narodeniny oslavované vo veľkom štýle a spájajú sa s rôznymi tradíciami. Tradične sa...

prazdny

Vianočné guľaté šťastie

Koláče

Vždy na Vianoce pečiem recepty mojej starej mamy. Sú to také milé spomienky. Ja si...

prazdny

Zasnežené srdiečka

Dezerty

Tento recept patrí u nás už roky k vianočnej tradícii.

prazdny

Rybí koláč s paradajkami

Hlavné jedlá

Do hrnca s vodou dáme bobkový list, nové a čierne korenie. Keď voda začne vrieť,...

prazdny

Kukurično-paprikový slaný koláč

Bezmäsité jedlá

Inšpiráciu na takúto úpravu zeleniny mám z časopisu Eat Smarter! - Abnehmen mit Genuss, korenia som...

prazdny

Pečené nové zemiaky s cuketou a paradajkou

Bezmäsité jedlá

Fotku síce nemám, lebo skôr, ako mi napadlo recept zverejniť bolo všetko z plechu sfúknuté...

prazdny

Zemiaky plnené údeným mäsom

Bravčové mäso

Očistené zemiaky spolovice uvaríme, vrch odrežeme a vnútro každého zemiaka opatrne vydlabeme.

prazdny

Orechové rezy s čokoládovou šľahačkou

Dezerty

Tento recept patrí k mojim TOP osvedčeným. Keď už neviem, čo vymyslieť, tento zákusok je vždy dobrý nápad...

prazdny

Klbká so syrom a s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Jarný koláč vhodný k polievkam, alebo len tak na pochutnanie.

prazdny

Koláčik s lesnými jahôdkami

Torty

Na prípravu tohto koláčika budem mať spomienku na celý život...

prazdny

Mrkvový koláč

Koláče

Inšpirácia z časopisu Dobré jedlo.