Torta k narodeninám/meninám

naty - fotkanaty, 13. júla 2013
Torta k narodeninám/meninám
Foto: naty

Túto tortu som robila pre štyroch oslávencov tak som ju takto jednoducho rozdelila a ozdobila. Všetkým oslávencom sa páčila :) Skoda že nemám fotku v Zobraziť celý popisTúto tortu som robila pre štyroch oslávencov tak som ju takto jednoducho rozdelila a ozdobila. Všetkým oslávencom sa páčila :) Skoda že nemám fotku v reze ani fotky postupu, ale dúfam že vás to neodradí. Toto je podľa mňa ten najlepší korpus a ešte lepšie plnka ;)

30 minút
príprava
45-55 minút
na 130 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
75 g
1 ks
5 ks
125 g
250 g
1 ks
5 PL
Plnka orechová:
2 dcl
1 ks
1 PL
1 ks
2 PL
3 PL
100 g
120 g
100 g




Postup

  1. 1

    KORPUS: Bielka s kryštálovým a vanilkovým cukrom vymiešame do tuhej peny. žltka osobitne vymiešame s práškovým cukrom dopenista, pridáme horúcu vodu a za stáleho miešania mixérom pridáme polovicu múky s PDP. Potom už len varechou na striedačku vmiešavame sneh z bielkov a zvyšok múky. Pokiaľ chceme korpus orechový, tak 50-75 g múky vymeníme za mleté orechy. Tortovú formu (ja mám cca 26 cm) vymažeme tukom iba na dne a na to položíme papier na pečenie. Pečieme na nízkej teplote cca 130-150 stupňov.

  2. 2

    PLNKA: Z mlieka, žltka, kryštálového a vanilkového cukru a hladkej múky uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť. Orechy zmiešame z horúcim mliekom. A maslo vymiešame s práškovým cukrom. Nakoniec toto všetko spolu vymiešame na hladký krém.

  3. 3

    Vychladnutý korpus rozdelíme na 3 časti a plníme plnkou. Vrch torty potrieme maslom vyšľahaným s cukrom alebo ako dávam ja - s nutelou alebo inou čokoládovou nátierkou. Potom tortu potiahneme poťahovkou (ja som dala kúpenú K2) a ozdobíme podľa fantázie :)

Diskusia k receptu

naty
áno, orechové sú podla mňa najlepšie, ja mám rada všetky oriešky a v hocijakej podobe :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia