Foto: naty
Túto tortu som robila pre štyroch oslávencov tak som ju takto jednoducho rozdelila a ozdobila. Všetkým oslávencom sa páčila :) Skoda že nemám fotku v Zobraziť celý popisTúto tortu som robila pre štyroch oslávencov tak som ju takto jednoducho rozdelila a ozdobila. Všetkým oslávencom sa páčila :) Skoda že nemám fotku v reze ani fotky postupu, ale dúfam že vás to neodradí. Toto je podľa mňa ten najlepší korpus a ešte lepšie plnka ;)
príprava
na 130 °C
Suroviny
Korpus: | |
5 ks |
|
75 g |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
125 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
5 PL |
|
Plnka orechová: | |
2 dcl |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
100 g |
|
120 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
KORPUS: Bielka s kryštálovým a vanilkovým cukrom vymiešame do tuhej peny. žltka osobitne vymiešame s práškovým cukrom dopenista, pridáme horúcu vodu a za stáleho miešania mixérom pridáme polovicu múky s PDP. Potom už len varechou na striedačku vmiešavame sneh z bielkov a zvyšok múky. Pokiaľ chceme korpus orechový, tak 50-75 g múky vymeníme za mleté orechy. Tortovú formu (ja mám cca 26 cm) vymažeme tukom iba na dne a na to položíme papier na pečenie. Pečieme na nízkej teplote cca 130-150 stupňov.
- 2
PLNKA: Z mlieka, žltka, kryštálového a vanilkového cukru a hladkej múky uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť. Orechy zmiešame z horúcim mliekom. A maslo vymiešame s práškovým cukrom. Nakoniec toto všetko spolu vymiešame na hladký krém.
- 3
Vychladnutý korpus rozdelíme na 3 časti a plníme plnkou. Vrch torty potrieme maslom vyšľahaným s cukrom alebo ako dávam ja - s nutelou alebo inou čokoládovou nátierkou. Potom tortu potiahneme poťahovkou (ja som dala kúpenú K2) a ozdobíme podľa fantázie :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu