Mrkvový koláč
Mrkvový koláč

Zdravý mrkvovo-mandľový koláč bez lepku

novalim - fotkanovalim, 23. mája 2023. Komerčný recept.
Zdravý mrkvovo-mandľový koláč bez lepku
Foto: novalim

Potrebujete dobrý štart do nového dňa? Máme pre vás tip. Upečte si podľa nášho receptu zdravý a výživný mrkvovo-mandľový koláč bez lepku nabitý proteínmi, Zobraziť celý popisPotrebujete dobrý štart do nového dňa? Máme pre vás tip. Upečte si podľa nášho receptu zdravý a výživný mrkvovo-mandľový koláč bez lepku nabitý proteínmi, vitamínmi a zdravými tukmi. Plný mandlí a mrkvy, s medom a voňavým korením vám isto dodá tú správnu energiu. Jeho príprava je nenáročná a rýchla, môžete si ho napiecť aj do zásoby a zamraziť. Potom už len vytiahnuť a hotovo. Zdravé raňajky sú na stole.
Zdroj: www.novalim.sk

8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová)
80 g nahrubo mleté
4 ks
1 ks veľká
2 PL bez vône (alebo maslo ghí)
1/2 ČL
1/4 ČL (nemusí byť)
1-2 PL tekutý




Postup

  1. 1

    Bielka oddelíme od žĺtkov. Žĺtky s medom vyšľaháme mixérom do nadýchanej peny. Pridáme olej, očistenú a najemno postrúhanú mrkvu, mandle, preosiatu múku a škoricu s perníkovým korením. Všetko spolu gumenou varechou dôkladne premiešame. Napokon do cesta postupne zapracujeme z bielkov vyšľahaný sneh.

  2. 2

    Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi približne 20x20 cm. Povrch posypeme mandľovými lupienkami a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút na 180 °C. Na konci urobíme test špajlou - ak vyjde z cesta suchá, koláč je upečený.

  3. 3

    Necháme ho vychladnúť a potom nakrájame na väčšie kocky. Tip: Koláč výborne chutí s citrónovou polevou alebo ovocnou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia