Zdravý mrkvovo-mandľový koláč bez lepku
Foto: novalim
Potrebujete dobrý štart do nového dňa? Máme pre vás tip. Upečte si podľa nášho receptu zdravý a výživný mrkvovo-mandľový
koláč bez lepku nabitý proteínmi, Zobraziť celý popisPotrebujete dobrý štart do nového dňa? Máme pre vás tip. Upečte si podľa nášho receptu zdravý a výživný mrkvovo-mandľový
koláč bez lepku nabitý proteínmi, vitamínmi a zdravými tukmi. Plný
mandlí a mrkvy, s medom a voňavým korením vám isto dodá tú správnu energiu. Jeho príprava je nenáročná a rýchla,
môžete si ho napiecť aj do zásoby a zamraziť. Potom už len vytiahnuť a hotovo. Zdravé raňajky sú na stole.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
50 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová) |
|
80 g nahrubo mleté |
|
4 ks |
|
1 ks veľká |
|
2 PL bez vône (alebo maslo ghí) |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL (nemusí byť) |
|
1-2 PL tekutý |
|
|
Postup
-
1
Bielka oddelíme od žĺtkov. Žĺtky s medom vyšľaháme mixérom do nadýchanej peny. Pridáme olej, očistenú a najemno postrúhanú mrkvu, mandle, preosiatu múku a škoricu s perníkovým korením. Všetko spolu gumenou varechou dôkladne premiešame. Napokon do cesta postupne zapracujeme z bielkov vyšľahaný sneh.
- 2
Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi približne 20x20 cm. Povrch posypeme mandľovými lupienkami a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút na 180 °C. Na konci urobíme test špajlou - ak vyjde z cesta suchá, koláč je upečený.
- 3
Necháme ho vychladnúť a potom nakrájame na väčšie kocky. Tip: Koláč výborne chutí s citrónovou polevou alebo ovocnou omáčkou.
Tiež mrkvový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu