Valentínska čokomandarínkova tortička pre môjho Peťka
príprava
na 150 °C
Suroviny
| 80 g |
|
| 70 g |
|
| 80 g |
|
| 25 g |
|
| 130 g |
|
| 80 g |
|
| 200 g |
|
| 1 konzerva |
|
| 3 ks |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 4 dcl |
|
| 1 balenie |
|
| 1 ks |
|
| 1 malé balenie |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny si pripravíme.
-
2
80 g horkej čokolády rozpustíme, pridáme Palmarin, práškový cukor a vymiešame.
-
3
Prilejeme 3 žĺtka a vymiešame do peny.
-
4
Vyšľaháme tuhý sneh z 3 bielkov a 80 g kryštálového cukru.
-
5
Sneh spolu s múkou pridáme do vymiešanej peny.
-
6
Zmes rozotrieme do tortovej formy s priemerom 18 cm. Pri nižšej teplote približne 160 - 180 °C pečieme 20 - 30 minút.
-
7
Z mlieka, 50 g kryštálového cukru, 10 g vanilínového cukru a zlatého klasu uvaríme základný krém (puding).
-
8
Vychladíme a pridáme malé maslo.
-
9
Po vychladnutí korpus rozkrojíme na 3 časti. Pokropíme rumom a naplníme vanilkovým krémom a mandarinkovým kompótom. Originál recept je robený do tortovej formy menších rozmerov (18cm). Ja som tortu robila do srdiečkovej formy ktorá je väčšia a korpus sa dal rozkrojiť len raz.
-
10
Plnkou potrieme aj celú tortu. Potom 200 g čokolády a 70 g Cery roztopíme. Potiahneme tortu čokoládou a vhodne dozdobíme.
-
11
A tu je tortička celá hotová...









Diskusia k receptu