Foto: aduskagi
Takto pripravovala kacku moja svokra. Je to velmi jednoduchy postup, ktory snad ocenia hlavne ti, ktori nemaju rady premastene jedla.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
100-120 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kacku zbavime vnutornosti, dobre oplachneme, osusime, posolime. Na dno rury polozime hlboky plech plny vody. Kacku polozime na mriezku a pecieme 40 min na 180 C. Nadbytocny tuk bude stekat do podlozeneho plechu s vodou.
-
2
Po 40 min kacku vyberieme a bohato posypeme struhankou. Vlozime naspat do rury a upecieme do zlatista. Tato kacka bola pomerne mala (2kg), stacilo jej 60 min
@dogagador trocha sa prilepi, ale ide lahko dole, nie je zapotreby ju "zrezavat" z mriezky