Kačka so strúhankou

aduskagi - fotkaaduskagi, 11. marca 2012
Kačka so strúhankou
Foto: aduskagi

Takto pripravovala kacku moja svokra. Je to velmi jednoduchy postup, ktory snad ocenia hlavne ti, ktori nemaju rady premastene jedla.

4
porcie
10 minút
príprava
100-120 minút
na 180 °C

Suroviny

2 kg mladá




Postup

  1. 1

    Kacku zbavime vnutornosti, dobre oplachneme, osusime, posolime. Na dno rury polozime hlboky plech plny vody. Kacku polozime na mriezku a pecieme 40 min na 180 C. Nadbytocny tuk bude stekat do podlozeneho plechu s vodou.

    Kačka so strúhankou - obrázok 1
  2. 2

    Po 40 min kacku vyberieme a bohato posypeme struhankou. Vlozime naspat do rury a upecieme do zlatista. Tato kacka bola pomerne mala (2kg), stacilo jej 60 min

    Kačka so strúhankou - obrázok 2

Diskusia k receptu

joel
ďuakujem za recept, určite vyskúšam, lebo kačičku veľmi milujema mám domác
lia66
Jééé, tak toto nepoznám-vyzerá to super!...ja robievam tak, ako moja svokra(od nej mávame kačky a husi-dovtedy sme doma nikdy nemali, kým som nespoznala Miláčika)...len podlejem vodou, pridám jabĺčko a nechám, nech sa buď udusí v hrnci, alebo upečie v rúre...ten Tvoj isto vyskúšam!!!
eva53
škoda že si ho tu nehodila včera,dnes bola kačka,ale aj tak díky za motiváciu najbližšie tak o pol roka spravím podľa tvojej svokričky
soncya
Veľmi dobrý nápad. Neprská veľmi tuk po rúre? Ale vyzerá prudko chutne!
aduskagi
@soncya povedala by som, ze je to take prskanie v norme ;-) nie je potrebne drhnut ruru
@dogagador trocha sa prilepi, ale ide lahko dole, nie je zapotreby ju "zrezavat" z mriezky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia