Frikadeller - národné jedlo Dánska
Dánske mäsové guľky Frikadeller sa dajú pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny –...
Hamburgerové žemle a hamburgre z hovädzieho mäsa
Už dlhšiu dobu som uvažovala, že spravím doma hamburger. Teraz som sa na to odhodlala....
Bravčová panenka v lístkovom ceste s vínovou redukciou
Na tento recept som sa chystala už veľmi dlho, kým som nabrala odvahu vdaka výdatnému povzbudzovaniu...
Pražené bedle
K tomuto receptu ma inšpiroval @angast, za co mu dakujem. V stredu aj v piatok...
Špenátový prívarok s opraženou žemľou
Toto je klasika, ktorú mám stále rada, vlastne celá naša rodina, okrem manžela :)
Toskánsky baklažán
Baklažán sa dá pripravovať na neuveriteľne veľa spôsobov, jeden z mojich najobľúbenejších je toskánsky baklažán...
Cestoviny s kari omáčkou
Mám rada rýchle recepty a ten som vykúzlila dnes ráno ako obed do práce. Dúfam, ...
Marinované srnčie rezne na Cabernet sauvignon
Dostala som srnčie stehno, ktoré som pokrájala na rezne a marinovala v páci zo zeleniny s...
Praženica s rybacím mäsom
Na masle speníme cibuľu, pridáme kúsky vykosteného uvareného rybacieho mäsa a okoreníme podľa chuti.
Panvičková maslová pečienka
Veľmi príjemná chuť, vhodné či ako predjedlo, alebo hlavné jedlo. Skúste, nám veľmi...
Minilangoše s troma druhmi peny
Z múky, zo smotany, z mlieka, vajca, droždia, zo soli a z cukru vypracujeme cesto,...
Hranolky z kvaky a vajko z mikrovlnky
Dnes bola taká jednoduchá večera. Mala som jednu veľkú kvaku. Tak reku spravím z nej,...
Hovädzie na hubách s basmati ryžou
Worcesterská omáčka je skvelým základom marinády pre hovädzie mäso, ktoré dopĺňajú hríby a príjemná a ľahká...
Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney
Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky...
Vampirica
Cesnakový špeciál nielen proti upírom. Variácia na Kyslé zemiaky a Pečenú krkovičku. :-)
Upečúchy
Rýchla večera, prinajhoršom aj obed, keď Vám zostane pečené mäso a zelenina a už sa...
Hovädzí wellington so zelerovým pyré
Šampiňóny nakrájame a opražíme na oleji a cibuľke a dochutíme soľou a čiernym korením. Celú túto zmes je...
Pizza zemiaky
Tento recept je z kategórie uprac chladničku. Každému sa stane, že nájde v chladničke 3 plátky šunky,...
Špaldovo-ražné palacinky
zasa som trocha vymýšlala a vznikli z toho naozaj chutné palacinky (samozrejme pokiaľ máte radi chuť špaldovej...
Chorizo omáčka
Najčastejšie sa používa na pastu:))... nezabudnite posypať syrom:)..... a vychutnávať:))
Polievka z čerstvej kapusty
Ked som bola mala, nemala som velmi rada tuto polievku. No rokmi sa chute zmenili...
Slaný koláč so špenátom a fetou
Tento koláč je na slano a je veľmi obľúbený v Grécku, v krajinách Stredomoria, Blízkeho...
Kapustové halušky
Zemiaky očistíme, umyjeme ich a najemno postrúhame na strúhadle. Do postrúhaných zemiakov pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto...
Zubáč na cuketke
... mám šikovného syna, ktorý je veľmi dobrý rybár, takže nemám problém s čerstvými rybkami....
Opečené kráľovské hrebenatky s mladou mrkvou
Recept na netradičné slávnostné predjedlo pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove....