Gyros mäsko s hranolčekami a tzatziki omáčkou

martina1990 - fotkamartina1990, 4. septembra 2015

Chutné letné jedlo :)

Suroviny

1 kg
1 kg
štipka
Omáčka:
1 ks
1 téglik
1 téglik
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Masko si umyjeme, nakrájame na rezance. V miske si pripravíme olej, mletú č. papriku, MČK, soľ a gyros korenie. Maso vložíme do tejto marinády, poriadne premiešame a dáme do chladničky asi na 2 hodinky. Medzitým si osmažíme hranolky na rozpálenom oleji.

  2. 2

    Šalátovú uhorku si nastrúhame, vyžmýkame z nej prebytočnú šťavu, zmiešame tvaroh s kyslou smotanou, primiešame uhorku, prelisovaný cesnak, dochutíme soľou, MČK a tzatziky korením, podľa chuti. Nakoniec pridáme PL olivového oleja. Omáčku vložíme do chladničky.

  3. 3

    Po dvoch hodinkách si masko vyberieme a osmažíme si ho na panvici. Asi 10 minút. Podávame ho s hranolkami, tzatziky omáčkou, poprípade s kečupom a oblohou. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

smejkad
davam iba gyros korenie a zemiaky obvarim a potom opeciem, dnes bude na obed :-)))
slonikvzoo
Martinka,nedaj sa ! 5* za snahu :-*, 3 za kucharske umenie :-)
...a drzim palce,vela mladych bab nevie ani desatinu z toho,co ty :-)
martina1990
Rada si nechám poradiť, no na druhej strane nepotrebujem normy z učebníc. Ja v kuchyni využívam fantáziu a varím s láskou.
1x pusta
používateľ nemá avatar
xyz
xyz
@martina1990 nebola reč o normách,ale o základných technologických postupoch.Napr. v recepte na karé máš opačný postup:V hrnci si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Zalejeme vriacou vodou zmiešanou s bujónom (asi pol litra vody). Vložíme do nej plátky masa a dolejeme vriacu vodu, aby bolo maso ponorené. Pridáme mletú rascu, mletú červenú papriku.
Mäso opečieme,vyberieme,hrniec odstavíme,pridáme ml.červ. papriku,vrátime mäso a až tak zalejeme vývarom.Mletá paprika sa rozpustí len v tuku,inak máš nekompaktnú omáčku,ako na tvojom kuracom stehne na paprike (bodkovanú).Nič viac tým nechcem povedať.A aj preto si myslím,že máš nízke hodnotenie,len nikto ti nenapíše pravdu.Tiež oceňujem tvoju snahu,ale treba sa posunúť.
1x radox1
radox1
ja to napisem rovno.posun sa dalej a zacni osvojenim si metodiky varenia,a tym tvoje jedla dostanu uplne inu kvalitu.ja tvoje recepty mozem oznamkovat tak 1*.
1x radox1




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia