Foto: bogar
zvýšila mi kyslá kapusta a bolo by jej škoda tak som mala o obed postarané :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
cca 450 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
cca 100 g |
|
1 ks menšia |
|
3 ks - strúčiky |
|
|
|
100 ml |
|
Koreniny: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1/2 kocky masox |
|
Nokerle: | |
|
|
|
|
2 |
|
|
|
|
Postup
-
1
cibuľu som si nakrájala na mesiačiky a opražila som ju do sklovita na olivovom oleji ....
-
2
pridala som nakrájanú slaninku na väčšie kúsky a aj kožu zo slaniny.....opražila som to do zlatista ...
-
3
pridala som kyslú kapustu, koreniny okrem bazalky a bobkového listu ...opražila som to z každej strany ....
-
4
a zaliala som to teplou vodou ktorú som nechala prevrieť a pridala som bobkový list a bazalku, bujón , tak isto som vložila aj obidve klobásy v celku .... a nechala som to variť do mäkka ...
-
5
medzi tým som si pripravila cesto na nokerle , všetko som spolu vymiešala(žĺtky sa mi zvýšili z buchiet ktoré sa práve pečú tak som ich využila) do tuhšej hmoty ... cez haluškovač som cesto prepasírovala do vriacej osolenej vody a nechala prevrieť, nokerle som scedila a premyla studenou vodou .... hotovo.
-
6
pred úplným koncom som vybrala klobásy a do polievky som pridala smotanu, nechala som ju prevrieť a nakrájala som si klobásky ktoré som potom vrátila naspäť do polievky, ak chcete môžte si ju zahustiť nastrúhaným zemiakom ale ja radšej takto, mne sa zdala málo zázvorová tak som ešte pridala zázvor.Necháme prevrieť a dobrú chuť. Podávame s nokerlami alebo krupicovými haluškami ak chcete a chlebíkom.
Diskusia k receptu