Pikantná hydinová zmes

beani - fotkabeani, 10. januára 2013
Pikantná hydinová zmes
Foto: beani

Tento jednoduchý a hlavne rýchly receptík mám z kuchárskej knihy. Hoci je to pikantná hydinová zmes niekedy vynechávam štipľavú červenú papriku hlavne kôli dcérke. Zobraziť celý popisTento jednoduchý a hlavne rýchly receptík mám z kuchárskej knihy. Hoci je to pikantná hydinová zmes niekedy vynechávam štipľavú červenú papriku hlavne kôli dcérke.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
1 ks
2 ks
4 ks
10 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájame na tenké pásiky a jemne posolíme. Na panvici orestujeme cibuľu, pridáme mäsko, pokrájanú kapiu, pretlačený cesnak, korenie. Chvíľku opekáme. Potom pridáme, červenú papriku pálivú (kĺudne môžte nahradiť sladkou), asi 10PL kečupu, a prilejeme trochu vody a dusíme do mäkka.

  2. 2

    Celkom na konci zvyknem ešte pridať strúčik cesnaku- podľa chuti a ak je to potrebné tak zahustíme troškou múky rozmiešanou vo vode. Zvyknem podávať s ryžou a hranolkami.

Diskusia k receptu

violetacamorova
Ja tiež prezerám kopec receptov a v praxi skončím pri takýchto rýchlovkach, jednoduché dobré a pre mňa aj pikantné.
mirop
prepacte ale toto je jedlo zo sladkych 80tych a to este zo socialistickej restauracie v Humennom
mirop
ludia, to vas fakt nadchla kuracina splacana s nakladanou kapiou a kecupom?
mata3636
@mirop - nie že by úplne nadchlo, ale prečo nie? V lete, s malými novými zemiačkami a s paradajkovo-uhorkovým šalátom, no mňam. Nemusí byť každý deň kaviár :P
mirop
@mata3636 ved jasne, suhlas, ale aj ked nieje kaviar nieje treba jest blafy...
gordonko
@mirop ak je toto pre Teba blaf, zajmalo by ma čo ješ a čo kuchtíš .... @beani mne sa Tvoj recept páčí a nedaj na reči ..... ved vieš čo si myslím
mirop
@gordonko myslim ze je tolko sposobov ako upravit kuracinu napr. s cerstvou zeleninou a kvalitnymi surovinami, ze podla mna ano to je blaf a nechapem co sa ti na tomto moze pacit
beani
Ďakujem za milé komentáre a tebe @gordonko aj za podporu :) tvoje recepty sú úžasné....si pán kuchár :)
Milý @mirop mňa by tiež zaujímalo čo kuchtíš keďže tu si sa zatiaľ nijako extra vo varení neprejavil zato v kritike áno :) No nevadí veď každý sme nejaký :) ale prepáč tvoja kritika je trošku prehnaná, píšeš ako keby som tu dala recept "ukuchtený" zo samých polotovarov!
Jasné že kuracinka sa dá pripravovať na mnoho ďalších spôsobov veď o tom je varenie, nie? Ja varím každý deň a s radosťou..... a že sa ti môj recept nepáči, nevadí. Veď koľko ľudí toľko chutí, nedá sa každému vyhovieť....tak dovarenia :)
mirop
@beani varim hrozne rad a snazim sa varit dobre, casom tu dam viac receptov a sme v rovnakom veku skoro, ak ta uspokoji omacka z kecupu... tak dobru chut :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia