Baklažánové karí

martinis - fotkamartinis, 2. júla 2013 16:53
Ďalšie recepty »
Baklažánové karíFoto: martinis

Karí je vynikajúce jedlo, ktoré sa pripravuje po celom svete a aj vďaka tomu má mnoho obmien - zeleninové či mäsové, pálivé, aj menej, zložité aj jednoduché. Tentokrát jedno vegetariánske - z baklažánu, paradajok a výborných korenín.

1
porcia
10 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

na hrot lyžičky
1 PL
2 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
na hrot lyžičky
4 ks
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Keď pripravujete karí, vždy musí mať výraznú chuť a pri bezmäsitých variantách obzvlášť. Dôležité teda dnes budú koreniny aj postup ich úpravy. Najprv si však pripravme cibule : očistíme ich, prekrojíme a pokrájame nadrobno.

  2. 2

    Na veľkú panvicu dáme lyžicu masla, či rastlinného oleja. Malo by sa používať ghí, ale ja som ho zatiaľ neskúšal pripraviť. Roztopíme ho a minútu v ňom smažíme škoricu. Skvelá, voňavá kombinácia :)

  3. 3

    Pridáme aj cibuľu a bobkový list, na strednom plameni osmážame, až kým nechytí cibuľa peknú farbu. Pridáme mleté čili, mletý koriander aj karí korenie. Zamiešame a opekáme 5 minút, zatiaľ si môžme nakrájať paradajky aj baklažán na zhruba rovnako veľké kúsky.

  4. 4

    Po piatich minútach pridáme paradajky, baklažán aj čili papričku. Čerstvú som po ruke nemal, rozdrvil som dve sušené. Osolíme, zamiešame a povaríme na slabšom strednom plameni 20 minút, kým sa všetky chute dokonale neprepoja a zelenina nezmäkne.

  5. 5

    Toto jedlo vždy podávam horúce a ideálne bez prílohy, pretože kto by ju zvládol, tak klobúk dolu :)) Chutná večera pre priateľov korenených a pikantných jedál, ktorí oželejú mäso :-)

    Baklažánové karí - obrázok 5
  6. 6

    Môj tip : Ak použijete namiesto masla či ghí rastlinný olej, získate plnohodnotné vegánske jedlo.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist