
Kura na citróne, zázvore a ovocnom čaji
Verím, znie to divoko, ale prečo nie? Čítajte ďalej :)

Karfiolové guľky na petržlenovej mrveničke
Karfiol nastrúhame najemno alebo pomelieme na mlynčeku, pridáme nastrúhaný parmezán, nastrúhanú mozzarellu, vajce, ...

Bylinkové tofu v olivovej omáčke
Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4...

Bažantie prsia s malinovou omáčkou
Kurací vývar dáme variť a necháme ho zredukovať na tretinu. Slaninu nakrájame na tenké plátky.

Kuracia taštička s mandľovou ryžou
Kuracie prsia nakrojíme, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme orestované šampiňóny, zbalíme do...

Pikantno-nasladlé kuracie mäso s cesnakovými zemiakmi
Dnes som mala chuť uvariť niečo z Nigellinej knihy. Málokedy mám všetko, čo na jej...

Cestoviny „Carbonicelli“
Cestoviny uvaríme, odstavíme ich a scedíme. Olúpeme cibuľu, nakrájame ju a dáme ju orestovať...

Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku...

Jahňacie kotletky s cibuľovou omáčkou
Jahňacie kotletky zbavíme kostí a napichneme na ihlu. Osolíme a okoreníme. Opečieme z oboch strán a dáme do rúry...

Morčacia pečeň na zelenine
Jedlo samo o sebe je pomerne diétne, od príloh(y) záleží, nakoľko diétnym aj zostane...

Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé
Očistenú pečeň nakrájame a na masti sprudka restujeme spolu s cibuľou a cesnakom 4 minúty, potom pridáme hrozienka a oriešky,...

Bravčové s pečenou cibuľou
Bravčové mäso pokrájame na plátky, posolíme a okoreníme. Necháme odležať 15 minút na chladnom mieste. Potom mäso...

Pikantné bryndzové sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...

Mliečne hrianky
Zložitejší ale o to lepší. v podstate obyčajné hrianky na panvici a v oleji či masti. jedlo...

Syrové palacinky
Žĺtky našľaháme, postupne pridáme múku s kypriacim práškom, mlieko, štipku soli a korenie.

Stehno z perličky na hráškovej kaše
Popravde, perličku som ešte nejedla a minule ju mali v obchode za dobrú cenu. Kedže...

Mufloní chrbát v amarantových pukancoch
Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy mäkké, rozmixujeme ich...

Pikantné cestoviny s javorovým sirupom
Vynikajúce rýchlo spravené jedlo s prekvapivou pikantnou chuťou. Zasýti, ale necítite sa ťažko :)

Špargľová polievka s mäsovými guľôčkami
Z domácej špargľovej polievky môžete pripraviť výdatné jedlo, keď ju dotvoríte mäsovými guľôčkami s karí korením....

Kráľovské krevety s crispi šalátom
Tuto kombináciu som si vymyslela sama... bola to delikatesa... bolo to take skvele, že som nestihla...

Polkilový normandský steak so zeleninovou ihlou
Steak restujeme 2–3 minúty z každej strany. Podlejeme calvadosom (počkáme, kým plameň dohorí). Osolíme,...

Hubový závin
Očistené huby nakrájame na menšie kúsky. Na tuku speníme nakrájanú anglickú slaninu a nakrájanú cibuľu, ...

Šampiňónovo-kuracinkovo-cibuľková nátierka
Tento recept je výplodom mojej fantázie a chladničky... ale dopadol podľa mňa úžasne :) Nebojte sa...

Vínnozeleninové kuracie pečienky Ošialenstvo
Návšteva môjho kamoša ma donútila kreovať recepis z niečoho mäsového. Rozhodla som sa pre pečienky, ...

Polníčková (rukolová) křupavá tortila
Stačí málo a snídaně, svačina, večeře, pohoštění, příloha, jsou hotové.

Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé....

Sendviče templblekova
(ja ho volám templblekova) Je od 1. americkej veľvyslankyne v čase po revolucii. Počula som ho a...