
Čerstvý šalát s halibutom ako sviatočné jedlo
Variabilný výber zeleniny na tanieri s pestrými farbami a jednoduchou prípravou vhodný nielen na oslavu vo dvojici....

Jesenná vitamínová bomba
Keďže sme mali trošku kalorickejší víkend na večeru moja polovička pripravila takýto super zeleninový tanier. Nevedela...

Mušle Sv. Jakuba a šošovicový šalát
Priznám sa, že Mušle Sv. Jakuba som jedla včera po prvý krát. Je to...

Petrove fazuľky
V jednoduchosti je krása. Keď sa k nej priradí aj finančná nenáročnosť, hit vašich kuchýň...

Hannoverská roláda s ružičkovým kelom
Profesia ma nadlho zaviala do nemeckých končín a ja som tak mohol objaviť úžasné vlastnosti tamojšej gastronómie...

Rybie súdky s krevetami
Měla jsem v plánu nějaké jídlo z pangase, ale dcera chtěla ochutnat krevety, dosud mořské...

Bylinkové tofu v olivovej omáčke
Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4...

Rýchle škvarkové bochníčky
Ak máme chuť na škvarky tak dnes už nečakáme na zabíjačku, ale dostaneme ich kúpiť u...

Mäsove guľky v zemiakovom nákype
Tento recept som nasla madzi receptami, ktore si velmi davno odkladala moja dcera. Vyskusala som...

Pikantné bryndzové sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...

Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou
Flank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí...

Karfiolovo-arašidový sen
:D... no dnes niečo take kedže som mala plno arašidov tak som vyskušala:)..... pridať...

Husacina na cibuli s hríbovou roládou
Husacie stehná dobre nasolíme a okoreníme. Do hlbšieho pekáča pokrájame cibuľu na kolieska. Na pokrájanú...

Hubovo–papriková nátierka
Cibuľu pokrájame nadrobno, osmažíme, pridáme pokrájanú papriku, huby a podusíme. Ochutíme, vychladnuté...

Dubákové mäsovinky s cesnakovým pyré
Pripravíme fašírky ako zvyčajne, len do nich pridáme nakrájané pečené dubáky.

Hráškový krém s Granny Smith a magret fumé
Šalotku si nakrájame nadrobno. Cesnak si očistíme a vyberieme zelené vnútro. 2 strúčiky nakrájame na tenké...

Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé....

Velikonoční omeleta na Zelený čtvrtek
Protože trochu dodržujeme tradice , tak jsem udělal omeletu ale opět tak jak mám ve zvyku zpracovat...

De la Lel
Tento recept som vymyslela ja pretože som sa nudila a tak som použila skoro všetko s chladničky...

Lenkine dokonalé jogurtové lievance
Snívali ste o dokonalých amerických lievancoch - mäkkých, nadýchaných, jednoducho ako z filmu?...

Špargľa vo fašírke a v šunke
Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...

Bliny s kaviárom
Na špeciálnu príležitosť, pre špeciálnych hostí alebo na ohúrenie tvojho rande.

Šampiňóny, fenikel, brokolica s ryžou, avokádom, kimchi a olivami
Osviežujúci rýchly obed pripravený do pol hodinky :)

Staročeské kocky
Krkovičku nakrájame na väčšie kocky a osolíme. Na oleji opečieme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, ...

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...