Foto: pusta
Táto nátierka je pomerne nenáročná na prípravu. Má veľmi príjemnú a osviežujúcu chuť, je to jednoducho mňamka.
porcia
príprava
Postup
-
1
Prichystala som si jablká a celer, ktoré som ošúpala. Neľakajte sa, ten celer nie celý, len potrebné množstvo.
-
2
Nastrúhala som celer na jemnom strúhadle a...
-
3
...tak isto aj jablká.
-
4
Vytlačila som šťavu z polovice citrona.
-
5
K nastrúhaným jablkám a celeru som pridala soľ, citronovú šťavu a základnú domácu majonézu /recept na ňu som vložila včera/.
-
6
Všetko som spolu dobre premiešala a odložila na 1 hodinu do chladničky, aby sa prepojili chute.
-
7
Zatiaľ som si v trúbe opražila orechy v trúbe na suchom plechu 190 stupňov/5 minút a ked vychladli, pokrájala som ich na hrubo - stačí niekoľkokrát prejsť po nich nožom.
-
8
Opražené a na hrubo posekané orechy som pridala do nátierky.
-
9
Nátierku som podávala na čerstvo upečenom chlebe. Dobrú chuť! Pre diéty možno voliť miesto majonézy kyslú smotanu, pre diabetikov zase jogurt.
Pekný deň Ti želám:-)