Foto: rennatte
Výborný dezert alebo aj večera a navyše vylepšený zdravšími surovinami.
50
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
všetky suroviny zmiešame na cesto hustejšie od palacinkového (ovsené vločky pomeliem v mlynčeku na kávu, dá sa aj na mäsovom), necháme chvíľu odstáť
-
2
panvicu potrieme tukom, poukladáme formičky na vykrajovanie, tiež omastíme a lyžicou nalejeme cesto
-
3
po chvíľke odstránime formičky, ja som si pomohla nožnicami, napadá aj veľká pinzeta
-
4
otočíme a dopražíme z druhej strany
-
5
aj klasické guľaté lievance
-
6
pripravene na plnenie
-
7
hotové lievance spájame džemom alebo tvarohom a ozdobíme ovocím a čokoládou podľa fantázie
Diskusia k receptu