Foto: vikulqa
:)
18
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Placky: | |
500 g |
|
300 g |
|
3 ks |
|
1 strúčik pretlačený |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
1/2 ČL |
|
120 g |
|
1 PL |
|
|
|
Dresing: | |
450 g |
|
3 PL |
|
1 strúčik pretlačený |
|
100 g |
|
1 ks veľká |
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Cícer namočíme cez noc do vody a na druhý deň ho uvaríme v mierne osolenej vode. Potom ho zlejeme, necháme dobre odkvapkať a rozmixujeme. Vajce zmiešame s múkou, pridáme soľ, mleté čierne korenie, pretlačený cesnak, rascu,chilli korenie a olej. Sformujeme zo zmesi guľôčky a rozpučíme ich v ruke na placku. Hotové obalíme v sezame. Na panvici ohrejeme olej a na ňom opečieme placky dozlatista.
- 2
Dresing: Do misky dáme biely jogurt, na drobno nakrájanú zelenú cibuľku, pretlačený cesnak, nastrúhaný syr, nastrúhanú uhorku zbavenú šťavy a koreniny. Premiešame a necháme v chladničke odstáť aspoň hodinu.
- 3
Z tohto množstva mi vyšlo 18 placiek :) Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@lizatko tešim sa aj ja ze sa ti tak pacia :) dufma ze budu chutit :) nám chutili velmi :)
Ano dresing je presne tento, ale neodvažila som sa ho takto nazvať pretože su tu ludia ktori by mi to skritizovali ze to niesu prave tzatziky a pod. cize dala som iba že dresing :P :D
Stavme sa o pat korun,ze ta muka tam nemusi byt.
Napriklad kto nemoze muku nech pouzije gustin.Zemiakovy skrob ktory sa pouziva pri vyrobe kremov,piskotoveho cesta.Dalej sa pouziva na zahustenie omacok a pridava sa aj do fasirok,sekanej a hamburgerov.Tato zmes sa v masovyrobe velakrat pouziva ako nahrada spojiva z masa a prikladom toho je aj vareny hamburger.Spravila si ukazkove placky a tzatziky vyzera tiez chutne.Recept si ulozim,kedze sa mi paci.