Foto: kukulienka71
Zelený štvrtok sme začali touto chutnou teplou nátierkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Brokolicu môžete kľudne nahradiť karfiolom, ja tak bežne robievam. Na ružičky rozobratú brokolicu som dala napariť na asi 7 minút. Ostane v nej viac prospešných látok oproti vareniu.
-
2
Potom som ju jednoducho nožom posekala na menšie kúsky, môžete použiť aj food processor alebo mixér, podľa toho, ako najemno ju chcete.
-
3
Nadrobno pokrájanú cibuľu som opiekla na lyžici oleja
-
4
Na cibuľu som hodila brokolicu , premiešala a pridala tri polievkové lyžice sladkej smotany. Osolíme podľa toho, aký slaný bude syr.
-
5
Hneď nasledovali dve rozšľahané vajíčka. Nenecháme veľmi pripiecť, len stuhnúť počas miešania. Ja aj praženicu robím na miernom ohni, mám rada takú trasľavú, k nátierke je taká konzistencia lepšia.
-
6
Hneď stiahneme z ohňa a prisypeme už len strúhaný syr, ja som použila cheddar. A nátierka je hotová.
-
7
Čím drobnejšie nasekáte brokolicu, tým lepšie sa bude natierať, my sme ju nakoniec jedli vidličkou a zajedali chlebíkom.
@luss44 , cesnaková hrianka ako príloha by tam veľmi pasovala, lebo samotná nátierka nie je výraznej chuti. Dobrý tip.
Ďakujem vám pekne obom:-)
@katka78 , to plánuješ tak dopredu?:-)) tvoju snahu o nové zeleninové jedlá oceňujem. Poctila si aj moju nátierku, som rada a ďakujem:-)
@dzejsik , nech ti chutí, vďaka!
*****
@mariamka , aj tak by sa dalo povedať - brokolicovo-syrová praženica. Tvoj názor beriem, vďaka.
@terinka55 , myslím, že sa nesklameš. Nech ti chutí a ďakujem pekne:-)
@amelie , zelená ukľudňuje, ten štvrtok sa nám hodil;-)) ja si počkám aj na tvoju nátierku, iste bola chutná. Ďakujem aj tebe:-)
je mi ľúto tvojho stavu, no očakávam, že si popri strave bohatej na antioxidanty pristúpila aj k iným metódam preliečenia sa a budeš onedlho fit;-) dnes druhá potešujúca správa dňa je od teba a to aj s fotkou. Ďakujem.