Brokolicová nátierka

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 2. apríla 2015

Zelený štvrtok sme začali touto chutnou teplou nátierkou.

2
porcie
5 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 ks
0,5 ks
1 PL
3 PL
2 ks
2 PL na strúhanie




Postup

  1. 1

    Brokolicu môžete kľudne nahradiť karfiolom, ja tak bežne robievam. Na ružičky rozobratú brokolicu som dala napariť na asi 7 minút. Ostane v nej viac prospešných látok oproti vareniu.

    Brokolicová nátierka - obrázok 1
  2. 2

    Potom som ju jednoducho nožom posekala na menšie kúsky, môžete použiť aj food processor alebo mixér, podľa toho, ako najemno ju chcete.

    Brokolicová nátierka - obrázok 2
  3. 3

    Nadrobno pokrájanú cibuľu som opiekla na lyžici oleja

    Brokolicová nátierka - obrázok 3
  4. 4

    Na cibuľu som hodila brokolicu , premiešala a pridala tri polievkové lyžice sladkej smotany. Osolíme podľa toho, aký slaný bude syr.

    Brokolicová nátierka - obrázok 4
  5. 5

    Hneď nasledovali dve rozšľahané vajíčka. Nenecháme veľmi pripiecť, len stuhnúť počas miešania. Ja aj praženicu robím na miernom ohni, mám rada takú trasľavú, k nátierke je taká konzistencia lepšia.

    Brokolicová nátierka - obrázok 5
  6. 6

    Hneď stiahneme z ohňa a prisypeme už len strúhaný syr, ja som použila cheddar. A nátierka je hotová.

    Brokolicová nátierka - obrázok 6
  7. 7

    Čím drobnejšie nasekáte brokolicu, tým lepšie sa bude natierať, my sme ju nakoniec jedli vidličkou a zajedali chlebíkom.

    Brokolicová nátierka - obrázok 7

Diskusia k receptu

luss44
hned po zhliadnutí fotky ma napadlo - toto by mi chutilo na cesnakovej hrianke. Asi by tých chutí už bolo dosť, ale vyskúšať treba. Páči sa mi.
kukulienka71
@katerin , áno, mám rada práve také recepty;-)
@luss44 , cesnaková hrianka ako príloha by tam veľmi pasovala, lebo samotná nátierka nie je výraznej chuti. Dobrý tip.
Ďakujem vám pekne obom:-)
katka78
Akurát rozmýšľam nad jedálničkom budúceho týždňa, vždy sa snažím zaradiť nejakú novú polievku, nátierku a zeleninové jedlo. S brokolicou už mám naplánované fašírky od @afataga , ale vyskúšam niektorý týždeň aj tvoju nátierku, už je v KK.
kukulienka71
@methi , tvoja stručná pochvala ma vždy veľmi poteší, viem aká si vyberavá;-)
@katka78 , to plánuješ tak dopredu?:-)) tvoju snahu o nové zeleninové jedlá oceňujem. Poctila si aj moju nátierku, som rada a ďakujem:-)
methi
@kuku vyberava ani nie. Akurat si myslim, ze to jedno slovo staci, ked ma nieco zaujme. Viac vzdy napisem, az ked vyskusam. :)
tassiedevil
aj ja budem špekulovať..... z vajec spravím omeletu a pomazánku bez vajca zabalím do nej:) ***** a ešte si spravím k tomu hrianku s cesnakom...:)
kukulienka71
:-DDDDD, to si ma krásne rozosmial, podarilo sa v tento pochmúrny deň!! ako nápad super, beriem. Len si to nie zjednodušíš, ale skomplikuješ:-P
motyka
každý nový recept z brokolice vítam. Tento tiež. Mám brokolicu, tak dnes to urobím na večeru. Je Zelený štvrtok - tak sa super hodí. K tomu hrianky s cesnakom. Super.*****
mariamka
tiez rada nadstavujem prazenicu zeleninou, hubami, a hlavne nech nie je sucha, pekny recept na dnes,, az na to "hodnotenie" ludi, @kukulienka , myslim, ze to nie je nutne, ani vhodne na tejto stranke, mozno tak na pokeci ci fb, moj nazor
pusta1
zdravé, chutné, rýchle, vynikajúce :-)
*****
amelie
krásne zelená nátierka, @kukulienka , ako sa na zelený štvrtok patrí:-))) aj ja som včera zhodou okolností v rýchlosti spáchala zelenú nátierku, urobila som aj tri fotky, akurát som nemala čas dať to sem.
marianne
Je vynikajúca @kuku , sýta, neodpustila som si tam malý strúčik cesnaku na imunitu, chrípka ma skolila.. ďakujem
kukulienka71
@Marianne (30.10.2017 11:41)
je mi ľúto tvojho stavu, no očakávam, že si popri strave bohatej na antioxidanty pristúpila aj k iným metódam preliečenia sa a budeš onedlho fit;-) dnes druhá potešujúca správa dňa je od teba a to aj s fotkou. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia