
Hovädzie mäso s mrkvou a hráškom
Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme z každej strany a odložíme bokom.

Kuracie prsia v pikantnej marináde
Je to jednoduché, rýchlo uvarené a ešte rýchlejšie zjedené.

Rýchle cestoviny
Určite to poznáte, keď potrebujete pripraviť rýchly obed alebo večeru a v chladničke máte len základné...

Tekvicové gnocchi s parmezánom
Veľmi chutné, teplé jesenné jedlo z tekvice "Butternut" . Dužina má chuť po sladkých gaštanoch....

Zapečené cestoviny s mäsom
Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme v rozpálenej masti. Pridáme mletú červenú papriku, nakrájané bravčové mäso...

Morčacie prsia podľa Duranda
Jedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand...

Bezlepkové lokše
Koniec obmedzovania sa počas husacích hodov, s Novalim univerzálnou múkou Promix UNI si môžete spraviť bezlepkové...

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Cestovinový šalát s pečeným mäsom
Po nedeli mi zostala časť pečených kuracích pŕs. Zostali z pečeného plneného kuraťa. Potrebovala som ich zúžitkovať....

Karfiolové placky z ovsených vločiek
Recept na karfiolové placky som našla na internete, avšak upravila som si ho podľa seba...

Tirolská panvička
Z častých výletov si niekedy odvezieme domov aj dobrý nápad na dobrý obed z dobrej reštaurácie...

Pečené morčacie stehno na spôsob Eszterházy
Dostala som Bio morčacie stehno a preto, že má vynikajúcu chuť, rozhodla som sa pre...

Knedle s vajcom
Knedle s vajcom sú obľúbeným receptom českej kuchyne. Sú však natoľko obľúbené a chutné, že...

Plnené kuracie prsia
Pripraviť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté, nie je až taká veda, ak máte...

Hovädzie ragú na hríboch smrekových, červenom víne a šípkovom lekvári
Ak robím na iné jedlo úhľadné rezne z hovädzieho mäsa, vždy si odložím odkrojky z neho...

Hovädzia sviečková na omáčke z husacej pečene
Hovädziu sviečkovú odblaníme, očistíme, osolíme, okoreníme, jemne prelejeme olejom a necháme odstáť asi...

Bandurkove lokše
Lokše robim ku pasuľovej polivke a naučila me ich robic moja ženuška.

Špenát s cícerom a drvenými paradajkami
Špenát, cícer a paradajky sú moje obľúbené suroviny. Mala som sen, že z tejto...

Smotanové penne so šunkou a zeleninou
Rýchle a chutné cestoviny, ktoré si varievam vždy, keď nemám veľa času.

Koložvárka od mamky
Moje najobľúbenejšie jedlo. Jedla som už mnoho jeho obmien, ale tá od mamky je naj....

Burger s trhaným kuracím mäsom
Vyskúšajte tieto chutné burgre s mäkučkým trhaným mäskom. Príprava je ozaj jednoduchá a isto ho nebudete robiť prvý a poslednýkrát....

Vegetariánske pečené zemiaky s bryndzou
Vegetariánsky recept na pečené zemiaky s bryndzou, vznikol skombinovaním viacerých receptov (a vynechaním mäsa).

Moja nedeľná trojvaječná praženica...
Túto praženicu si zvyknem robievať vždy v nedeľu, lebo nedeľa je na to ako stvorená!!!

Baklažán plnený cestovinami a mozzarellou
Baklažán je zelenina ako stvorená na plnenie, preto sa oplatí ju naplniť napríklad celozrnnými penne, ...

Hovädzia nožina na víne s cesnakom a rozmarínom
Dnes prišla na rad nožina z highlandera, dumala som, čo s ňou, vyšlo mi...

Takmer stir fry kura so zeleninou a rezancami
V názve uvádzam "takmer", pretože s teflonovým wokom tú skutočnú "stir fry" chuť nedosiahnem a môj...

Bravčové s ananásom na panvici
Neviem presne odkiaľ mám tento recept, ale je to výborné. Zvyknem toto pripravovať ako nedeľný...

Vegan zeleninové karí
Vždy keď som v Brne, zájdem do mojej obľúbenej indickej reštaurácie, Anapurny, a dám...

Pikantný šalát z cukety a cíceru
Šalát sa môže podávať teplý alebo studený, ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu či...

Kuracie prsia so špargľou a holandskou omáčkou
Kuracie prsia očistíme, osolíme a opečieme kožou dole dozlata. Opečieme zo všetkých strán a potom...

Cesnakovo-syrové placky
Ak máte radi kombináciu syra a cesnaku, určite musíte vyskúšať tieto úžasné placky, ktoré sú...

Mexická pomazánka
Pálivost není doménou mexické kuchyně, chili přidejte tedy podle vlastní chuti.