Palacinky s flambovaným ovocím

Vladimír Ďurta
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 29. júla 2012
Palacinky s flambovaným ovocím
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií

Suroviny

1000 ml
5 ks
200 g
400 g
200 g (môže byť drobné bobuľové ovocie)
100 ml
20 g




Postup

  1. 1

    Z mlieka, vajec, múky, cukru a soli pripravíme cesto, dobre ho zamiešame a na vymastenej panvici upečieme palacinky.

  2. 2

    Potom na panvici rozpustíme med, pridáme ovocie, zalejeme rumom, zapálime a naservírujeme na palacinky (v liehovine musí byť dosť alkoholu, inak nebude horieť).

  3. 3

    Dozdobíme šľahačkou a mätou.

Diskusia k receptu

honestka
dobre a osviezujuce v lete tiez, ale Crêpe Suzette to nepobije.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia