
Chlebové placky plnené kyslou kapustou
Rýchle chlebové placky plnené kombináciou osmaženej cibule a kyslej kapusty :-) Znie to síce velmi jednoducho, ale...

Jablkovo-škoricové lievance
Mäkké voňavé lievance s jabĺčkami a škoricou, pri príprave som použila 150 ml hrnček. http://www....

Špenátové gözleme / Ispanaklı Gözleme
Fantasticky chutné turecké placky plnené čerstvým špenátom v kombinácii so syrom a tvarohom. Tentoraz vám svoj...

Panenka v slaninke podľa Romana Voláka
Bojové umenie v kuchyni nastane, keď varí majster sveta v karate Roman Volák. Panenka v...

Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou
V tomto jedle je "dominantná" chuť pikantnej brusnicovej omáčky. Robil som ho už dávno(ako sa tak...

Strasanka-jedlo starých materí
Zemiaky si uvaríme v šupke, očistíme a nakrajame na kolieska. Kapustu chvilu podusíme na jednej cibuli,...

Fazuľa po bretónsky
Strukoviny v jedálničku stále chýbajú, tak tu je jedna inšpirácia. Veľmi chutná, z dostupných...

Zemiakovo-syrové placky
Zemiaky si natrieme na hrubom struhadle a precedíme vodu. K tomu pristrúhame syr a pridame všetky...

Čierna ryža s restovanou zeleninou, šampiňónmi a pstruhom dúhovým
Čierna ryža prirodzene neobsahuje cholesterol, no okrem zdravotných prínosov vás prekvapí aj skvelou orieškovou chuťou....

Kuracie prsia v perinke podľa Paľa Drapáka
Láskavé varenie v spoločnosti Paľa Drapáka a jeho manželky Janette, v rámci ďalšej časti seriálu Celebrity...

Špaldové palacinky
Recept je z nádhernej knihy od Emy a Emmky Tekelyových - Sladkosti, od ktorých sa nepriberá......

Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí
Moje asi najobľúbenejšie jedlo v Thajsku (Pad Thai ani nič iné sa nechytá)... a že pri...

Kotleta pražského údenára
Recept som objavil na internete, trocha som si ho upravil a som veľmi spokojný. Podľa názvu nevšedná špecialita, podľa chuti veľmi chutné jedlo....

Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom
Hoci jelenie mäso je dosť tuhé, touto úpravou je mäkké a nemusí sa dlho dusiť...

Viedenský Tafelspitz z teľacej kvetovej špičky a teľacích špikových kostí
Tafelspitz je typické tradičné viedenské jedlo, pôvodne sa varilo na cisárskom dvore, podávalo sa na...

Zemiaky ku grilovačke
K tomuto receptu ma inšpiroval skvelý hostiteľ na návšteve v Nemecku. Verte, aj nemecká kuchyňa...

Ohnivé mäso
Tento recept sme vymysleli, keď môj syn študoval a na internáte si chcel ukuchtiiť niečo dobré...

Palacinky z ovsených vločiek a tvarohu à la Hyper
Recept na palacinky z ovsených vločiek a tvarohu sa mi dostal do rúk pred mesiacom. S...

Švajčiarske zapekané zemiaky
Kedysi dávno keď som poblúdil vo Švajčiarskych Alpách, mi toto spravil chatár na večeru.

Voňavé škoricové palacinky s jablkami
Neskutočná vôňa aj chuť. Kombinácia škorice a jablka ma ešte nikdy nesklamala. Jednoduchý dezert alebo...

Klasické palacinkové cesto
Ak hľadáš spoľahlivý recept na klasické palacinkové cesto, si tu správne....

Najjemnejšie palacinky
Najprv dáme do misky vajcia, vodu, soľ, mlieko a olej a vymiešame mixérom...

Restovaná chrumkavá cibuľka
Je stvorená na posypanie šalátov, polievok, do burgerov aj k pečenému či dusenému mäsu...

Vepřové srdce na špeku
Jak jsem uvedl, chci se pokusit připomínat zapomenutou a nebo málo využívanou klasiku. Vůbec nechci...

Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre
Hubárska sezóna je u nás doma v plnom prúde. S chuťou by som si zjedol buď...

Pražená kantonská ryža
Ryžu opláchneme pod tečúcou vodou a varíme 20 minút vo vriacej vode. Hotovú scedíme a odložíme....

Morčacie stehno s pomarančovou omáčkou a pečenými jabĺčkami
Ďalší z mojich vydarených experimentov, mix vôní, ktoré sa dokonale spojili a vytvorili ešte lahodnejšiu...

Flank steak s dijonskou omáčkou
Už som sa dlho chystala na tento kus mäsa, v stredu som kúpila chladený zatavený balík,...

Drožďová nátierka
Túto nátierku robieval môj otec, z duše som ju neznášala, hlavne ten "smrad" po celom...