
Špenátové gözleme / Ispanaklı Gözleme
Fantasticky chutné turecké placky plnené čerstvým špenátom v kombinácii so syrom a tvarohom. Tentoraz vám svoj...

Jablkovo-škoricové lievance
Mäkké voňavé lievance s jabĺčkami a škoricou, pri príprave som použila 150 ml hrnček. http://www....

Čierna ryža s restovanou zeleninou, šampiňónmi a pstruhom dúhovým
Čierna ryža prirodzene neobsahuje cholesterol, no okrem zdravotných prínosov vás prekvapí aj skvelou orieškovou chuťou....

Chlebové placky plnené kyslou kapustou
Rýchle chlebové placky plnené kombináciou osmaženej cibule a kyslej kapusty :-) Znie to síce velmi jednoducho, ale...

Zemiakovo-syrové placky
Zemiaky si natrieme na hrubom struhadle a precedíme vodu. K tomu pristrúhame syr a pridame všetky...

Strasanka-jedlo starých materí
Zemiaky si uvaríme v šupke, očistíme a nakrajame na kolieska. Kapustu chvilu podusíme na jednej cibuli,...

Zemiaky ku grilovačke
K tomuto receptu ma inšpiroval skvelý hostiteľ na návšteve v Nemecku. Verte, aj nemecká kuchyňa...

Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom
Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a posolíme.

Kotleta pražského údenára
Recept som objavil na internete, trocha som si ho upravil a som veľmi spokojný. Podľa názvu nevšedná špecialita, podľa chuti veľmi chutné jedlo....

Kuracie prsia so syrovou omáčkou
Tento recept som pripravila na základe môjho a priateľovho hladu :)

Špagety alla carbonara
Recept mám z časopisu. Je rýchly na prípravu a nie je ani namáhavý, chutí aj...

Panenka v slaninke podľa Romana Voláka
Bojové umenie v kuchyni nastane, keď varí majster sveta v karate Roman Volák. Panenka v...

Fazuľa po bretónsky
Strukoviny v jedálničku stále chýbajú, tak tu je jedna inšpirácia. Veľmi chutná, z dostupných...

Kuracie prsia v perinke podľa Paľa Drapáka
Láskavé varenie v spoločnosti Paľa Drapáka a jeho manželky Janette, v rámci ďalšej časti seriálu Celebrity...

Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou
V tomto jedle je "dominantná" chuť pikantnej brusnicovej omáčky. Robil som ho už dávno(ako sa tak...

Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre
Hubárska sezóna je u nás doma v plnom prúde. S chuťou by som si zjedol buď...

Švajčiarske zapekané zemiaky
Kedysi dávno keď som poblúdil vo Švajčiarskych Alpách, mi toto spravil chatár na večeru.

Ohnivé mäso
Tento recept sme vymysleli, keď môj syn študoval a na internáte si chcel ukuchtiiť niečo dobré...

Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom
Hoci jelenie mäso je dosť tuhé, touto úpravou je mäkké a nemusí sa dlho dusiť...

Voňavé škoricové palacinky s jablkami
Neskutočná vôňa aj chuť. Kombinácia škorice a jablka ma ešte nikdy nesklamala. Jednoduchý dezert alebo...

Viedenský Tafelspitz z teľacej kvetovej špičky a teľacích špikových kostí
Tafelspitz je typické tradičné viedenské jedlo, pôvodne sa varilo na cisárskom dvore, podávalo sa na...

Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí
Moje asi najobľúbenejšie jedlo v Thajsku (Pad Thai ani nič iné sa nechytá)... a že pri...

Palacinky z ovsených vločiek a tvarohu à la Hyper
Recept na palacinky z ovsených vločiek a tvarohu sa mi dostal do rúk pred mesiacom. S...

Špaldové palacinky
Recept je z nádhernej knihy od Emy a Emmky Tekelyových - Sladkosti, od ktorých sa nepriberá......

Pražená kantonská ryža
Ryžu opláchneme pod tečúcou vodou a varíme 20 minút vo vriacej vode. Hotovú scedíme a odložíme....

Pikantný dusený mangold
Kúpila som pekný mangold zo zvedavosti, ešte som ho nerobila, vraj je podobný špenátu, ...

Soté z panenky à la Picúr
Primáš kapely Cigánski Diabli Štefan „Picúr“ Banyák pripraví soté z panenky.

Flank steak s dijonskou omáčkou
Už som sa dlho chystala na tento kus mäsa, v stredu som kúpila chladený zatavený balík,...

Baklažánová nátierka
Baklazan nakrajame na platky, osolime a nechame 30 minut vypotit, aby sme odstranili horkost...