Voňavé škoricové palacinky s jablkami
Neskutočná vôňa aj chuť. Kombinácia škorice a jablka ma ešte nikdy nesklamala. Jednoduchý dezert alebo sladké víkendové raňajky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 ml |
|
| 220 g (alebo celozrnná či klasická) |
|
| 2 ks |
|
| 1 ČL |
|
| štipka |
|
| 0,5 dl |
|
| 1-3 ks |
|
| podľa chuti (škorica, perníkové korenie, zmes Jablkový závin) |
|
| podľa potreby (na potretie panvice) |
|
| podľa chuti |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Metličkou dobre zmiešame mlieko, soľ, múku (dala som špaldovú hladkú a špaldovú celozrnnú v pomere tak od oka), vodu a mletú škoricu. Zmes necháme tak pol hodinku postáť a potom na jemnučko pomastenej panvici s nepriľnavým povrchom upečieme palacinky z oboch strán. Rozpis je na cca 10 menších kusov.
- 2
Jablká očistíme, pokrájame na malé kocky, dáme do menšieho hrnca, podlejeme troškou vody a udusíme do polomäkka. Pred koncom ochutíme voňavým korením (škorica, perníkové korenie, zmes Jablkový závin ... podľa chuti).
- 3
Každú palacinku potrieme tenkou vrstvou džemu - mne sa najviac hodí jablkovo-marhuľový (vznikol tak náhodou na skúšku tento rok), prípadne odporúčam broskyňový, alebo pomarančový či marhuľový. Palacinku zložíme a podávame s teplými dusenými jablkami, ktoré môžeme jemne poprášiť mletou škoricou.
Tiež Škoricové palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu