Škoricové palacinky
Škoricové palacinky

Voňavé škoricové palacinky s jablkami

siuuu - fotkasiuuu, 24. januára 2020
Voňavé škoricové palacinky s jablkami
Foto: siuuu

Neskutočná vôňa aj chuť. Kombinácia škorice a jablka ma ešte nikdy nesklamala. Jednoduchý dezert alebo sladké víkendové raňajky.

10
porcií
15 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 ml
220 g (alebo celozrnná či klasická)
2 ks
1 ČL
štipka
0,5 dl
1-3 ks
podľa chuti (škorica, perníkové korenie, zmes Jablkový závin)
podľa potreby (na potretie panvice)
podľa chuti
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Metličkou dobre zmiešame mlieko, soľ, múku (dala som špaldovú hladkú a špaldovú celozrnnú v pomere tak od oka), vodu a mletú škoricu. Zmes necháme tak pol hodinku postáť a potom na jemnučko pomastenej panvici s nepriľnavým povrchom upečieme palacinky z oboch strán. Rozpis je na cca 10 menších kusov.

  2. 2

    Jablká očistíme, pokrájame na malé kocky, dáme do menšieho hrnca, podlejeme troškou vody a udusíme do polomäkka. Pred koncom ochutíme voňavým korením (škorica, perníkové korenie, zmes Jablkový závin ... podľa chuti).

  3. 3

    Každú palacinku potrieme tenkou vrstvou džemu - mne sa najviac hodí jablkovo-marhuľový (vznikol tak náhodou na skúšku tento rok), prípadne odporúčam broskyňový, alebo pomarančový či marhuľový. Palacinku zložíme a podávame s teplými dusenými jablkami, ktoré môžeme jemne poprášiť mletou škoricou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu