Plnené placky
Plnené placky

Špenátové gözleme / Ispanaklı Gözleme videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 17. júna 2020

Fantasticky chutné turecké placky plnené čerstvým špenátom v kombinácii so syrom a tvarohom. Tentoraz vám svoj recept ponúkam vo forme videa.

5 ks
porcií
Špenátové gözleme / Ispanaklı Gözleme (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
500 g
cca 300 ml
2 PL
1 KL
1 KL
Plnka:
cca 200 g čerstvý
500 g
200 g
125 g (82 %)
Na pečenie:




Postup

  1. 1

    Keďže sa v poslednom čase venujem nielen fotoreceptom, ale aj videoreceptom, rada by som vám jeden z nich ponúkla :-) Gözleme je fantastické múčne jedlo a budem veľmi rada, ak raz vyskúšate aj túto verziu :-) Verte, že neoľutujete. Presnejší postup receptu nájdete v mojom videu :-)

  2. 2

    Z múky, vody, jogurtu, soli a prášku do pečiva vypracujeme polomäkké cesto, ktoré necháme 15 minút postáť.

  3. 3

    Potom cesto rozdelíme na 5 častí a každú premiesime do bochníčka. Bochníčky vyvaľkáme na tenučko do tvaru kruhu. Cesto plníme čerstvým špenátom, na ktorý rozmrvíme syr a tvaroh. Pre lepšiu chuť pridáme aj plátky masla a osolíme.

  4. 4

    Cesto poskladáme a pečieme pod pokrievkou z oboch strán v rozohriatej panvici s olejom. Počas opekania gözleme niekoľkokrát otočíme.

Diskusia k receptu

sjuz
mňam, a skvelé video, človek má hneď lepšiu predstavu. gozleme mám veľmi rada, ale nejde mi do hlavy to preloženie na štvrťku :) - ta stredná vrstva cesta sa vlastne nemá ako upiecť, len sa asi uvarí v pare - ja to asi preložím len raz...pre istotu :)
cesminaz
@alexa61 (17.6.2020 11:37)

Dakujem krásne za taký milý komentík :-) velmi ma teší, že ti doteraz chutilo! Som si istá, že aj toto bude chutit :-) Aj tebe pekný den.
cesminaz
@sjuz (17.6.2020 13:30)

Ahoj @sjuz :-) vdaka, som rada ze sa ti video páči. Toto Gözleme sa dá vlastne prirovnať k böreku z panvici :-) alebo k böreku čo pečiem dole v rúre, tiež skladané tenulinké cesto. Aj tu v panvici sa ti vlastne upečie Gözleme tiež zvonka jemne do chrumkava, ale z vnútra je štavnaté a mäkké :-) Je to velmi- velmi dobré! Vyskúšaj aj takto, som si istá, že budeš spokojná ;-) Vdaka za komentík.
haji
Hmm, ráda bych takovou dobrotu ochutnala. Vydařený receptík, pro mě nevšední a určitě chutný. Kouzelné foto, sbíhají se mi slinky! Jsi šikulka, milá Cesmínko! Krásný zbytek dne!
denyany
Mám čerstvý špenát, nevedela som, čo s ním. Už asi viem. A k špenátu sa mi akosi vždy pripomenie aj cesnak, nepokazím to ním? Možno by som dala len máličko...
cesminaz
@katkasugar :-) vdaka @denyany síce som už neraz robila pizzu a aj poača v kombinácii špenát/syr/cesnak a bolo to aj velmi chutné:-) ale sem mi to nejako nepasuje. Urobí to celkom inú chuť. Ale kludne sprav napr. 2 s pridaním trochou cesnaku a 3 kusy bez :-) a potom porovnáš. Je to velmi chutné, uvidíš!
sjuz
No ale priznám sa - včera boli na večeru hneď aj - boli výborné, mäkkučké, a moja obava z "neprepečenia" bola zbytočná :)
cesminaz
@sjuz (18.6.2020 11:21)

No super, to ma velmi teší! Vidíš vravela som, že sa netreba obávať :-) Robievam síce aj neposkladané Gözleme všeliakej plnky (mám recepty na vareche) ale táto preložená je zatial podla mňa TOP ;-) Je to super jedlo! Vdaka krásne za správu a pozdravujem!
cesminaz
@matvejka (18.6.2020 16:40)

Neviem síce odkial si, ale ja ked náhodou nemám doma turecký syr, tak kúpim tu u nás v madarsku bud v Lidl, alebo v Aldi tento...Je chutovo presne ako turecký :-) Je to kravský syr v slanom náleve.
matvejka
@cesminaz (20.6.2020 10:09)

Cez víkend spravené, sú výborné. Odporúčam všetkým. Si úžasná kuchárka, tvoje rcp nikdy nesklamú. Dakujem
cesminaz
@matvejka (22.6.2020 12:48)

To je naozaj dobrá správa :-) Som velmi rada, že chutili a že si s receptom spokojná. Dakujem za správu a aj za tvoju dôveru :-) Pekný večer prajem.
honzaj
Aj keď viem, kde možem kupiť ozajstný turecký syr v náleve, bola chuť na gözleme a nebol čas tam bežať. Použil som obyčajný balkánsky syr - aj tak to bolo perfektné :-)
cesminaz
@honzaj (26.11.2020 20:42)

Dakujem ti pekne za odozvu, som rada že chutilo :-) Verím, že aj s tým syrom bolo Gözleme úžasné!
zuzkabi
Vynikajúce....ja robím podľa vášho receptu ale trošku menšie. A manželovi plním s mäskom. Mňam!Ďakujem za receptík ❤️
cesminaz
@zuzkabi (18.3.2021 08:21)

Super, som velmi rada, že chutí :-) Gözleme sa dá plniť podla chuti rôznymi plnkami :-) Vdaka za správu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia