Lievance bez lepku
Foto: Novalim
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V 3 dl vlažnej vody rozpustíme 1 PL cukru a ¼ kocky droždia. Prisypeme hotovú palacinkovú zmes v prášku, pridáme štipku soli a metličkou alebo mixérom rozmiešame na hladké polotekuté cesto.
- 2
Necháme na teplom mieste kysnúť asi ¾ hodinu (cesto minimálne zdvojnásobí objem).
- 3
Na lievancovú panvicu dáme ½ lyžičky oleja do každej jamky, zohrejeme a naberačkou dáme dávku vykysnutého lievancového cesta a pečieme z jednej strany na stredne silnom plameni asi 1 minútu.
- 4
Keď cesto navrchu začne schnúť, prevrátime lievanec na druhú stranu a pečieme znovu asi 1 minútu, resp. do požadovaného stupňa upečenia.
- 5
Upečené lievance potrieme džemom, posypeme tvarohom alebo inak naplníme (napr. orechami, ap.), pridáme tekutú čokoládu , šľahačku, sirup ap. Táto dávka poskytne 14-16 lievancov veľkosti volského oka.
Tiež bezlepkové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu