Bezlepkové lievance
Bezlepkové lievance

Lievance bez lepku

novalim - fotkanovalim, 17. júla 2018. Komerčný recept.
Lievance bez lepku
Foto: Novalim
15
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 štipka
1 PL
10 g
3 dl (vlažná)




Postup

  1. 1

    V 3 dl vlažnej vody rozpustíme 1 PL cukru a ¼ kocky droždia. Prisypeme hotovú palacinkovú zmes v prášku, pridáme štipku soli a metličkou alebo mixérom rozmiešame na hladké polotekuté cesto.

  2. 2

    Necháme na teplom mieste kysnúť asi ¾ hodinu (cesto minimálne zdvojnásobí objem).

  3. 3

    Na lievancovú panvicu dáme ½ lyžičky oleja do každej jamky, zohrejeme a naberačkou dáme dávku vykysnutého lievancového cesta a pečieme z jednej strany na stredne silnom plameni asi 1 minútu.

  4. 4

    Keď cesto navrchu začne schnúť, prevrátime lievanec na druhú stranu a pečieme znovu asi 1 minútu, resp. do požadovaného stupňa upečenia.

  5. 5

    Upečené lievance potrieme džemom, posypeme tvarohom alebo inak naplníme (napr. orechami, ap.), pridáme tekutú čokoládu , šľahačku, sirup ap. Táto dávka poskytne 14-16 lievancov veľkosti volského oka.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia