Slané zavinuté palacinky

gretkamargaretta - bez fotkygretkamargaretta, 19. augusta 2015

Ahojte, tento recept vznikol ako všetky moje recepty = improvizáciou. Sú to slanšie palacinky s cíbikmi alebo jarnou cibuľkou. Je plnený paradajkami, uhorkami, a Zobraziť celý popisAhojte, tento recept vznikol ako všetky moje recepty = improvizáciou. Sú to slanšie palacinky s cíbikmi alebo jarnou cibuľkou. Je plnený paradajkami, uhorkami, a balkánskym syrom/mozzarelou, ale samozrejme že sa tam dá dať čo len chceme. Je môj obľúbený nielen preto že je to môj výtvor, ale aj preto lebo je to zdravé, chutne, ľahké a docela rýchle. Dúfam že môj prvý recept na vareche.sk sa Vám bude páčiť :) ~nejdem udávať presne koľko veľa čoho tam dávam, keďže robím od oka

15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Palacinkové cesto:
2 ks
podľa chuti
Plnka:
 na plátky nakrájaná
 pražená




Postup

  1. 1

    Pripravíme si palacinkové cesto. Rozbijeme a rozšľaháme 2 vajíčka. Primiešame múku a mlieko. Keď je to všetko zmiešané do hladkej tekutiny tak pridáme soľ podľa chuti.

  2. 2

    Natrháme jarnú cibuľku na kúsky a pomiešame s palacinkovým cestom. Ja preferujem na veľko natrhanú cibuľku.

  3. 3

    Sporák zapneme (stupeň na ktorom zvyčajne robievate palacinky. Ja na našom keramickom sporáku používam stupeň 8 alebo 9) a necháme panvicu nech sa rozhorúči. Nalejeme kúsok slnečnicového oleja na panvicu. Začneme robiť palacinky ktoré by mali byť menšie (niečo medzi veľkosťou dolky a palacinky) a hrubšie. Vypražíme slaninku nakrájanú na malé kúsky Keď sú hotové tak do nich dáme polku cherry paradajky, plátok uhorky, slaninku a prstom roztrieme Balkánsky syr. Zvinieme a previažeme jarnou cibuľkou. Prepichneme špáratkom aby sa nerozpadli a podávame.

Diskusia k receptu

babkamt
palacinky nemusia byť len na sladko. Vitaj na Vareche.
martamm
Mňam, dostala som na ne chuť, u mňa ale budú z celozrnnej múky, ináč môže byť :)))))
mariamka
vyhrala si sa s tym, pekna prezentacia, mne by to urcite chutilo
marianne
Taketo zamotane vselico,mam velmi rada, radsej ako na sladko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia