Gratinované paprikovo-cuketové lievance fotorecept
sous chef reštaurácie Vinum Galeria Bozen v Pezinku, 21. augusta 2015
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
300 ml |
|
2 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
15 g |
|
400 g |
|
strúčik |
|
125 g (alebo biely jogurt) |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Zeleninu umyjeme, očistíme, nakrájame na malé kocky a prudko restujeme na panvici s lyžicou oleja. Cesto na lievance pripravíme z hladkej múky a mlieka. Kvások spravíme z nadrobeného droždia, ktoré dáme do teplého mlieka, pridáme štipku soli a cukru a zasypeme trochou múky. Položíme na teplé miesto a necháme nakysnúť.- 2
Nakysnutý kvások pridáme do vopred pripraveného cesta, zmiešame a znova necháme chvíľku postáť. Medzitým zeleninová zmes vychladla a môžeme ju primiešať do cesta. Cesto pečieme v troche oleja na panvici na lievance (volské oči) alebo na rovnej panvici a po upečení vyrežeme pohárom kolieska.- 3
Upečené lievance prekladáme hrudkovým syrom a dáme zapiecť do rúry, až kým sa syr nezačne topiť. Lievance vyberieme z rúry na tanier a podávame s cesnakovým dresingom, ktorý pripravíme z rozmixovaného cesnaku a bieleho jogurtu alebo kyslej smotany. Ochutíme soľou či mletým čiernym korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu