
Cícerový šalát s králičou roládou
Šalát už nie je dnes iba o zelených listoch, uhorke či cibuli a nepodáva sa len...

Husacie prsia so zemiakovou plnkou na špenátovom pyré
Očistené zemiaky postrúhame, vyžmýkame vodu, pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bezlepkovú...

Rybka na hríboch:)
. keďže tato si robil vyprážanú pečienku musela som siahnuť po rybke:)

Bagetka s mletým hovädzím mäsom
Predstavujem vám moju najobľúbenejšiu bagetku. Keďže sa blíži jar, myslím, že takéto rýchle jedlo...

Zasnežené medové medailóniky
Príprava medovej marinády: med, sójovú omáčku, vajce a múku zmiešame.

Fazuľová polievka s krúpami a pľúckami
Fazuľu varíme v tej vode, v ktorej bola namočená a pred dovarením k nej pridáme umyté krúpy.

Lievance od Jamieho Olivera (v mojom prípade palacinky)
Neviem či je tu už takýto recept kukala som ale nič. Čiže majú to byť lievance ale...

Fileta zo pstruha so špenátom, s maslovou omáčkou a so zemiakovou kašou
Z kostí pstruha, kúska mrkvy, petržlenu a póru urobíme vývar, ktorý použijeme do maslovej omáčky....

Mini kebaby s tzatziki
Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Zamiešame do mletého mäsa a dochutíme paprikou, korením, ...

Cestoviny na stredomorský spôsob
Komerčný recept<br /> S chutným stredomorským jedlom si užijete deň naplno. Prekvapí vás jeho delikátna chuť a...

Baranie mäso po alžírsky
Na oleji osmažíme na kocky nakrájané baranie mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme umyté nakrájané rajčiny,...

Plnená roštenka
Odležanú roštenku nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Pripravené plátky...

Kuracie rezne s hubovou omeletou
Kuracie prsia jemne vyklepeme, osolíme a okoreníme, na jarnej cibuľke a masle orestujeme huby a...

Pstruh s teplým zemiakovým šalátom
Očistenú rybu vcelku si ponecháme pri izbovej teplote a osušíme papierovým obrúskom (nemala by byť studená na...

Domáca bravčová pečeň na pomarančoch so šošovicovými plackami
Tento recept som našla na jednej stránke s receptami. Chcela som to vyskúšať a veru je to...

Tvarohové guľôčky
Dezert pre všetkých, čo si s pečením koláčov ešte len onikajú. Jednoduchý a chutný recept....

Kanapky z krvavničky a tlačenky so slivkovým čatní
Z opečeného chleba vykrojíme kolieska s priemerom 2–3 cm. Krvavničku nakrájame na kolieska a zľahka opečieme na masti z obidvoch strán...

Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...

Zemiakové placky s cibuľovým džemom
Zemiaky očistíme, najemno nastrúhame, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme zemiakové cesto. Na rozohriatej panvici s olejom...

Knoflík
Tradičnú českú kuchyňu považujem za obzvlášť poctivú, s láskou pripravovanú a využívajúcu dnes už často zabudnuté...

Paprika plnená syrom
Papriky nasucho opečieme do čierna. Ošúpeme ich a naplníme zmesou rozdrveného syra, zmiešaného s čubricou a petržlenovou vňaťou.

Zemiačky zo starej dobrej oravy
nie je to síce nič moc ale zaručujem že všetci si na 100% pochutíte... a aby...

Grilovaný syr halloumi s paradajkami, chlebovými crostini a bazalkovým pestom
Osviežujúce ľahké jedlo.

Opečený kapor s parmezánom
Kapra očistíme, vypitveme, dobre umyjeme a rozrežeme na porcie.

Plněné cuketky po arabsku v rajčatové omáčce
Mám ráda arabská jídla, jsou lahodná, jen jemně kořeněná.