Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom
Zelená je dobrá. Trochu jarnej inšpirácie... Samozrejme môžete aj namiesto kôprového/petržlenového pesta vymeniť aj za...
Hrianky à la Edith
Tento zaujímavý, jednoduchý a zároveň chutný rcp som dostal od mojej super kamalásky Edith Piaf ...
Lievance s figovým krémom
Lievance: Z vyššie uvedených surovín urobíme cesto na lievance. Lievance robíme na kvapke oleja na lievancovej panvici.
Bravčové mäso s vlašskými orechmi
Ak radi experimentujete a skúšate nové chute, vyskúšajte tento jednoduchý recept s kombináciou netradičných chutí.
Bravčové kotlety na žihľavovom prívarku
Žihľavu je najlepšie zberať na začiatku jari, keď je ešte čerstvá. Pred prípravou je dobré...
Zha jiang mian
Ďalšia relatívna rýchlovka. Musel som to trochu upraviť kvôli ingredienciám čo je tu problém zohnať, ale chuťovo sa to veľmi podobá....
Sladké plnené kakaové mešteky pre deti
Tento veľmi lákavý meštek s prekvapením som vymyslela sama pre detičky, lebo všetky milujem. vo...
Kurací satay v žltom melóne
Melón rozkrojíme na polovice, odstránime jadierka a čiastočne vydlabeme dužinu, ktorú neskôr použijeme. Z...
Lokše s karamelizovanými gaštanmi a gaštanovou penou
Zemiakové lokše: Zemiaky v šupke uvaríme, vychladíme, ošúpeme a zomelieme. K zemiakom pridáme múku, ...
Zapekané kuracie prsia čo dom dal
Nevedela som čo variť, tak mi napadlo použiť takúto kombináciu. Mala u mňa úspech a...
Srnčie mäso na mandliach a tymiane
Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme...
Rýchly losos
Na olivovom oleji opiecť mladú cibuľku /alebo šalotku/, pridať cesnak. Po chvíli pridať plátky lososa...
Jahňacie guľky so syrovou čiapočkou v paradajkovej omáčke s cuketou
Jahňacie guľky som pripravila z mletého jahňacieho mäsa na pikantný spôsob, opražila som ich v olivovom...
Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke
Japonci dali týmto cestovinám bez sacharidov, ktoré sú vlastne zeleninou v tvare cestovín a ako bonus...
Pečené červené paradajky s omáčkou
Najprv urobíme zásmažku z oleja a múky, rozriedime ju jogurtom a miešame do varu, potom...
Tagliatelle so smrčkami, špenátom, cherry paradajkami a parmezánom
Práve je sezóna smrčkov, tieto huby sú veľkou delikatessou. Mám síce len sušené smrčky, ...
Rastlinná praženica
Praženica bez vajec? ! Za dve minútky máte na stole fantastickú rastlinnú praženicu, vyrobenú z čerstvého...
Karfiolovo-brokolicová pochúťka
Podobny recept som videla na internete, trochu som si ho zmenila.
Diatorta z palaciniek
Všetky ingrediencie, okrem farebných štiev dám do mixera a riadne vymiešam, cukor nedávam, možem potom použiť na...
Čočkové kofty
I u nás se používá slovo kofty (köftes) a já je ráda dělám, Jsou rychlé a...
Špagety s opečeným chlebom, slaninou a čili
Jednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v...
Hubové palacinky
Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 – 15 minút postáť. Na rozohriatom oleji upečieme...
Palacinky s tvarohom
Všetky suroviny na cesto zmiešame, aby sme dostali hladké cesto bez hrudiek. Následne na rozohriatej...
Kimchi placičky
Rozmohlo se na Vareše kimchi. Určitě si z něj udělejte pak tyhle skvělé placičky. Množství...