Morčacie s ananásom a zelerom fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Mal som chuť na niečo zdravšie si uvariť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Ten citrón k tomu nepatrí. To som pripravoval naraz, lebo som robil aj polievku.
-
2
Ako prve som nakrájal rezne, jemne naklepal a osolil. Dal do misky a zalial džúsom na 1 hodinu. Po hodine som mäso vytiahol do sitka a nechal odkapať. Džús som odložil, na ďalšie varenie.
-
3
Zeler som očistil a krájal na kocky. Čili na malé kúsky posekal. Dal do hrnca zalial vodou. Toľko aby to bolo vo vode, pridal trochu citrónovej šťavy a umytú kôru z citróna a varil, od bodu varu asi 8 minút. Kôra z citróna tam nemusí byť. To som ja potreboval vývar na polievku. tak nech to nemusím variť na dva krát. Po tej dobe som uvarený zeler dal do sitka odkapať.
-
4
Na panvicu som dal maslo a olej nechal poriadne zohriať. Rezne som okorenil čerstvo mletým korením a opiekol s každej strany po dve minúty a dal do hrnca.
-
5
Do maslového výpeku som dal pór krájaný na drobno. Dusil som ho asi 5 minút aby zmäkol. Potom som do neho pridal ananásové kúsky bez nálevu a uvarené zelerové kocky. Dusil som to asi 2 minúty nech sa to všetko spojí.
-
6
Po tej dobe pridal džús v ktorom bolo mäso namočené. Nechal rozvariť a odložil zo sporáka.
-
7
A vlial som to na opečené mäso.
-
8
Cele som to nechal ešte raz rozvariť na bod varu a odstavil zo sporáka. Nechal chvíľu postať.
-
9
A môžem servírovať. Ryžu som mal už tiež uvarenú. Mäso je veľmi chutné od toho ananásu a mäkké. Želám aj Vám dobrú chuť.
Ospravedlnujeme sa za technicku chybu. Je to v rieseni a tento Vas recept aj ten nasledujuci na polievku onedlho zverejnime.
Dakujeme za trpezlivost.
Aj ja môžem dúfať, že môj skrytý recept sa zjaví, milá @redakcia ? nerada podnikám zbytočné kroky:-)
ľmi rada robím mäso na ananáse..je chutné, šťavnaté a nezáleží na tom, aký druh mäsa použijeme..veľmi chutne si navaril..)