Morčacie s ananásom a zelerom fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 24. augusta 2016

Mal som chuť na niečo zdravšie si uvariť.

6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
250 g
0,4 l
1 menší ks
1 ks
2 strúčiky
40 g
1 Pl
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Ten citrón k tomu nepatrí. To som pripravoval naraz, lebo som robil aj polievku.

    Morčacie s ananásom a zelerom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ako prve som nakrájal rezne, jemne naklepal a osolil. Dal do misky a zalial džúsom na 1 hodinu. Po hodine som mäso vytiahol do sitka a nechal odkapať. Džús som odložil, na ďalšie varenie.

    Morčacie s ananásom a zelerom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zeler som očistil a krájal na kocky. Čili na malé kúsky posekal. Dal do hrnca zalial vodou. Toľko aby to bolo vo vode, pridal trochu citrónovej šťavy a umytú kôru z citróna a varil, od bodu varu asi 8 minút. Kôra z citróna tam nemusí byť. To som ja potreboval vývar na polievku. tak nech to nemusím variť na dva krát. Po tej dobe som uvarený zeler dal do sitka odkapať.

    Morčacie s ananásom a zelerom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvicu som dal maslo a olej nechal poriadne zohriať. Rezne som okorenil čerstvo mletým korením a opiekol s každej strany po dve minúty a dal do hrnca.

    Morčacie s ananásom a zelerom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do maslového výpeku som dal pór krájaný na drobno. Dusil som ho asi 5 minút aby zmäkol. Potom som do neho pridal ananásové kúsky bez nálevu a uvarené zelerové kocky. Dusil som to asi 2 minúty nech sa to všetko spojí.

    Morčacie s ananásom a zelerom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po tej dobe pridal džús v ktorom bolo mäso namočené. Nechal rozvariť a odložil zo sporáka.

    Morčacie s ananásom a zelerom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A vlial som to na opečené mäso.

    Morčacie s ananásom a zelerom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cele som to nechal ešte raz rozvariť na bod varu a odstavil zo sporáka. Nechal chvíľu postať.

    Morčacie s ananásom a zelerom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A môžem servírovať. Ryžu som mal už tiež uvarenú. Mäso je veľmi chutné od toho ananásu a mäkké. Želám aj Vám dobrú chuť.

    Morčacie s ananásom a zelerom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Recept je zajímavý. Jen nevím, jestli mám tolik odvahy. Hodil by se vzorek, abych se mohla prokoštovat k rozhodnutí. Hmm
fajnové, u nás tiež často mávame kombináciu mäska s ovocím. Určite si to pripravím aj k bravčovej panenke :-) dík za pripomenutie :-)

Pridaj komentár k receptu: