príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mleté mäso, ja som dala miešané hovädzie s bravčovým mäsom zamešame s vajíčkami, jednou väčšou na drobno posekanou cibuľou. Ja do mäsa pridávam aj syr - buď jedno menšie črievko taveného syru, prípadne strúhaný eidam podľa oka. Pridáme soľ, drvený majorán, ja pridávam aj sušenú pertžlenovú vňať, ktorá je miešaná so sušenou cibuľkou. Pridáme 3-4 strúčiky cesnaku. Všetko premiešame.
- 2
Na panvicu si dáme trochu oleja, ja používam olivový olej. Opražíme na ňou jednu malú na drobno pokrájanú cibuľku spolu s jemno nastrúhanou malou mrkvou. Na miernom ohni smažíme asi 5 minút. Potom pridáme 3 polievkové lyžice cukru a necháme ho trošku skaramelizovať. Potom pridáme pretlak, podľa toho, koľko chceme omáčky. Ja som dala asi 400g balenie, pridáme trochu vody asi pol deci, aby sa malo čo odparovať. Keď omáčka vrie, tak do nej dáme urobené mäsové guličky a jeden bobkový list. Prikrijeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme asi 30 minút.
- 3
Podávame s cestovinou, super sú špagety prípadne hrubé slíže.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu