
Kuracie prsia s cukinou
Je to chutné a jednoduché jedlo, keď je cukina, varí sa s ňou skoro všetko....

Pagáče Prešov
Bývam v Prešove a toto mesto milujem. Ale milujem aj kysnuté pagáče. Tak som svoje lásky v...

Chlieb s vônou domova
Niet nad cerstvý, vonavý, chrumkavý a este teplý domáci chlebík... Bez chleba a soli...

Kuracie soté a palacinkové rezance
Prišla nás pozrieť dcéra s vnučkou a rozkázala si plnené palacinky na slano. Tak vznikol tento...

Hortobáďské zapečené palačinky plněné masem
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Přidáme maso nakrájené na malé kostičky, mletou...

Salzburger nockerl (salzburské halušky)
Snehový nákyp, ktorý sa s obľubou podáva ako dezert na oslavách alebo párty v oblasti rakúskeho...

Kurča na kile soli
Uz neviem ako som k tomu prisla, ale to je urcite najjednoduchsia priprava . Ja som to...

Rybacie fašírky s krabími tyčinkami
Rybky máme radi, tak som vyskúšala urobiť rybacie fašírky.

Jesenný tekvicový koláčik
Kúpila som si prvýkrát v živote tekvicu na pečenie. Priznám sa, bola v akcii a...

Teľacie prírodné rezne s čerstvými šampiňónmi a tarhoňou
Mäso nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme, natrieme trochu kremžskou horčicou a jemne naklepeme....

Kačica na pomarančoch so šalviou
Kačica patrí k jedlám, ktoré pripravuje šéfkuchár Igor Čehy najradšej, a nám odtajnil, ako...

Knedľa na pare pre dvoch samých doma
Knedle na pare, ako prílohu alebo ak ostane tak aj s vajíčkom i parené buchty s...

Bylinková marináda
Všetky suroviny dobre premiešame a použijeme ako marinádu predovšetkým na hovädzie mäso a zeleninu.

Jarná mrkvovo-cuketová polievka
Na mrkve je najzdravší predovšetkým vysoký obsah beta-karoténu (provitamínu A), ktorý sa v tele mení na...

Pôstna kaša našich predkov
Ja viem, že si všetci chcú užiť dobré sviatočné jedlo. ale viac si ho môžeme...

Bodkovaný orechový koláč
Dnes som sa rozhodla na nedeľu upiecť takýto koláč a chcela som si ho pekne nafotiť aj...

Pečené kuracie stehná na zelenine
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, pridáme pokrájanú mrkvu, olej, premiešame (zamiešame po pridaní...

Pečený morský vlk s hráškovým pyré
Morského vlka vypitveme, zbavíme šupín a vyfiletujeme. Pripravené filety osolíme a okoreníme a zľahka pečieme...

Zelerovo-šunkový šalát
Za tento recept ďakujem kolegynke Lucii. Tento šalát, či nátierka je pripravená z čerstvého zeleru....

Špenát Anne
Keď som prvýkrát jedla v Turecku špenát, okamžite som si ho zamilovala. Pokúsila som sa ho...

Mäsovo-zeleninové ražniči
Hľadala som ražniči, ktoré by bolo viacej mäsité ale nechýbala by tam zelenina a chuťte by...