Tvarohová torta s marhuľami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 16. mája 2016
Tvarohová torta s marhuľami
Foto: droetker

Komerčný recept

16
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 160 - 180 °C

Suroviny

Na cesto:
100 g
25 g
1/2 bal.
1 bal.
 štipka
3 ks
125 g (alebo margarín)
Na náplň:
480 g (po odkvapkaní)
200 ml
250 g
250 g
80 g
z 1 chemicky neošetrovaného citróna
1 bal.
100 ml
Na posypanie:
1 PL zarovnaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, škrob, kypriaci prášok, vanilínový cukor a soľ. Pridáme vajcia, maslo alebo margarín a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozotrieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 180 °C
    Teplovzdušná rúra: 160 °C
    Plynová rúra: stupeň 3

    Doba pečenia: asi 25 minút

  2. 2

    Upečený korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Potom formu a papier odstránime, korpus pozdĺžne rozkrojíme a na spodnú časť nasadíme očistený okraj formy. Hornú časť korpusu nakrájame na 16 rovnakých dielov.

  3. 3

    Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať marhuľový kompót. Marhule nakrájame na menšie kúsky.

  4. 4

    Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise zmiešame jogurt, tvaroh, cukor a citrónovú kôru a vmiešame želatínový stužovač, ktorý sme pripravili s vodou podľa návodu na obale. Nakoniec vmiešame šľahačku.

  5. 5

    Dve tretiny tvarohovej náplne rozotrieme na spodnú polovicu korpusu a uhladíme. Na náplň rozložíme marhule a zakryjeme zvyškom náplne. Na povrch položíme 16 nakrájaných dielikov a tortu vložíme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Pred podávaním odstránime okraj formy, tortu posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kúsky.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre