Tvarohová torta s marhuľami
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 160 - 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
100 g |
|
25 g |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
3 ks |
|
125 g (alebo margarín) |
|
Na náplň: | |
480 g (po odkvapkaní) |
|
200 ml |
|
250 g |
|
250 g |
|
80 g |
|
z 1 chemicky neošetrovaného citróna |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
Na posypanie: | |
1 PL zarovnaná |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, škrob, kypriaci prášok, vanilínový cukor a soľ. Pridáme vajcia, maslo alebo margarín a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozotrieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 25 minút
- 2
Upečený korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Potom formu a papier odstránime, korpus pozdĺžne rozkrojíme a na spodnú časť nasadíme očistený okraj formy. Hornú časť korpusu nakrájame na 16 rovnakých dielov.
- 3
Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať marhuľový kompót. Marhule nakrájame na menšie kúsky.
- 4
Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise zmiešame jogurt, tvaroh, cukor a citrónovú kôru a vmiešame želatínový stužovač, ktorý sme pripravili s vodou podľa návodu na obale. Nakoniec vmiešame šľahačku.
- 5
Dve tretiny tvarohovej náplne rozotrieme na spodnú polovicu korpusu a uhladíme. Na náplň rozložíme marhule a zakryjeme zvyškom náplne. Na povrch položíme 16 nakrájaných dielikov a tortu vložíme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Pred podávaním odstránime okraj formy, tortu posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kúsky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu