Pečený losos so smotanovo-chrenovým dresingom

shelley2mmm - bez fotkyshelley2mmm, 8. júla 2013
2
porcie
5-10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

280 g
1 ks
1 ks
Dresing:
1 PL
1 PL
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Lososa pecieme tradicnym sposobom. Pekac vystlieme alobalom, ktory vymazeme kuskom masla. Lososa nan polozime koznou stranou nadol. Pokvapkame citronovou stavou, osolime a okorenime. Cibulu nakrajame na pasiky a rovnomerne poukladame na filety. Na cibulu poukladame kolieska citrona a potom platky masla. Alobal poriadne zavinieme a pecieme pri 200 C. Po 10 minutach alobal rozvinieme a este dopekame dalsich 10 minut pri 180 C. Dopecene nechame odlezat aspon 1-2 minuty.

  2. 2

    Dresing: Kym cakame, kym sa nam dopecie losos, urobime si dresing. Zmiesame smotanu s majonezou a chrenom. Pridame na drobno nakrajany kopor, citronovu stavu a poriadne zamiesame. Ja este pridavam na drobno nakrajanu cerstvu cibulu. Dame do chladnicky.

  3. 3

    Ako prilohu odporucam zapekane/americke zemiaky (wedges) a varenu/parenu brokolicu.

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Nemá chybu. Aj keď tie americké zemiaky mi tam moc nepasujú. Ale to je maličkosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia