Foto: shelley2mmm
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Lososa pecieme tradicnym sposobom. Pekac vystlieme alobalom, ktory vymazeme kuskom masla. Lososa nan polozime koznou stranou nadol. Pokvapkame citronovou stavou, osolime a okorenime. Cibulu nakrajame na pasiky a rovnomerne poukladame na filety. Na cibulu poukladame kolieska citrona a potom platky masla. Alobal poriadne zavinieme a pecieme pri 200 C. Po 10 minutach alobal rozvinieme a este dopekame dalsich 10 minut pri 180 C. Dopecene nechame odlezat aspon 1-2 minuty.
- 2
Dresing: Kym cakame, kym sa nam dopecie losos, urobime si dresing. Zmiesame smotanu s majonezou a chrenom. Pridame na drobno nakrajany kopor, citronovu stavu a poriadne zamiesame. Ja este pridavam na drobno nakrajanu cerstvu cibulu. Dame do chladnicky.
- 3
Ako prilohu odporucam zapekane/americke zemiaky (wedges) a varenu/parenu brokolicu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu