Hrudky

irenaw - fotkairenaw, 4. novembra 2012
Hrudky
Foto: irenaw

S orechami, čokoládou a brusnicami. Osladené stéviou.

20
porcií
20-30 minút
príprava
12-15 minút
na 170 °C

Suroviny

sypké suroviny:
60 g
60 g
60 g
60 g
60 g
30 g
10 g
1/2 čl
1/2 čl
1/2 čl
60 g
mokré suroviny:
1 ks
150 g
30 g




Postup

  1. 1

    Lieskovce nasucho opražíme a odstránime šupku. Posekáme na hrubo. Čokoládu posekáme. Brusnice pokrájame na menšie kúsky. (Tie, ktoré som mala, boli priveľké, inak podľa uváženia. Pôvodne som chcela iné bobuľové ovocie, ale ako na potvoru nemali. Nejaké kyslasté kúsky do hrudiek určite patria, osviežia výslednú chuť.) Rúru dáme vyhrievať na 170°C. Premiešame všetky sypké suroviny. Maslo roztopíme, pridáme vajce a jogurt a premiešame. Spojíme sypké a mokré suroviny. Výsledné cesto je husté. Na plech kladieme lyžicou kôpky trochu väčšie ako vlašský orech. Pečieme 12 - 15 minút. Necháme celkom vychladnúť. Najlepšie sú, keď ich necháme odležať do druhého dňa.

  2. 2

    Čokoláda, ktorú som použila. A stéviové sladidlo. Jedna zarovnaná čajová lyžička váži 2 g. Dala som 5 zarovnaných ČL.

    Hrudky - obrázok 2
  3. 3

    Vyšlo 20 ks hrudiek.

    Hrudky - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne
moj clovek...hrudky pre mna ako stvorene.Akurat tu steviu nemam,ani som ju nikdy nepouzivala aj ked v lekarni som ju uz neraz videla.Hadam trstinovy cukor neuskodi...
sasulitkoo
a odkial mate tu cokoladu osladenu steviou, ak smiem vediet? :) inak super recept, urcite vyskusam ;)
martamm
Fantázia, skúsim, len kde kúpim špaldové vločky?
tiginko
@martamm špaldové vločky majú napr. u nás v Terne, medzi biopotravinami. Hádam ich nájdeš v predajniach so zdravou výživou...
anina6
mám rada takýto druh pečiva a kedže mám doma vlašské orechy, použila by som ich v tomto prípade. ukladám
havino
ja mam radosť @irenaw , všetko mám a nie že ukladám, určite urobím, len nemám mandlovu muku, kde ju kúpim? ja som ju nikde ešte nevidela,ani v raciolkách,alebo som prehliadla
irenaw
@havino tak držím palce. mandľovú múku mám naozaj zo zdravej výživy. ale niekedy len ošúpem mandle, osuším trochu v rúre a rozmixujem na jemno, aj tak sa dá ;-)
irenaw
@havino objednala som včera nejaký iný stéviový cukor, má uvedené dávkovanie, napísala mi o ňom @evk pri jablkovom pité. skúsim, ako sa mi bude piecť a napíšem ti sem.
evanaaa
Takéto dobrôtky vždy končia v mojej KK, aj v Dia receptoch. A ten iný stéviový cukor bude aj mňa zaujímať, tak sa k tomuto rcp vrátim a prečítam si to.
irenaw
@havino @evanaaa sladidlo mám doma, vyskúšala som niečo upiecť, dopadlo to výborne, recept som vložila pod názvom Bábovka špaldovka celozrnka ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia