Foto: irenaw
S orechami, čokoládou a brusnicami. Osladené stéviou.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
sypké suroviny: | |
60 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
30 g |
|
10 g |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
60 g |
|
mokré suroviny: | |
1 ks |
|
150 g |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Lieskovce nasucho opražíme a odstránime šupku. Posekáme na hrubo. Čokoládu posekáme. Brusnice pokrájame na menšie kúsky. (Tie, ktoré som mala, boli priveľké, inak podľa uváženia. Pôvodne som chcela iné bobuľové ovocie, ale ako na potvoru nemali. Nejaké kyslasté kúsky do hrudiek určite patria, osviežia výslednú chuť.) Rúru dáme vyhrievať na 170°C. Premiešame všetky sypké suroviny. Maslo roztopíme, pridáme vajce a jogurt a premiešame. Spojíme sypké a mokré suroviny. Výsledné cesto je husté. Na plech kladieme lyžicou kôpky trochu väčšie ako vlašský orech. Pečieme 12 - 15 minút. Necháme celkom vychladnúť. Najlepšie sú, keď ich necháme odležať do druhého dňa.
- 2
Čokoláda, ktorú som použila. A stéviové sladidlo. Jedna zarovnaná čajová lyžička váži 2 g. Dala som 5 zarovnaných ČL.
- 3
Vyšlo 20 ks hrudiek.
- 2
. @martamm ja chodím na múku a všetky druhy vločiek do Kauflandu. ďakujem za všetky komentáre :-)