Citrónový koláč s makom
Foto: inustek
Jednoduchý koláčik v tvare chlebíka, vhodný ku káve či čaju :-)
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
1 bal. |
|
1/2 ČL |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
8 PL mletý |
|
120 g |
|
250 ml |
|
2 ks |
|
1 ks veľký |
|
na vymastenie formy (alebo olej) |
|
na vysypanie formy |
|
Poleva: | |
|
|
|
Postup
-
1
Všetky sypké suroviny zmiešame v miske, pridáme roztopené maslo, vajíčka a nastrúhanú kôru z citróna. Ručným mixérom vymiešame cesto.
- 2
Cesto nalejeme do formy na chlebík (srnčí chrbát) a pečieme cca 50 minút na 180 °C.
- 3
Vychladnutý upečený koláč vyberieme z formy a môžeme poliať citrónovou polevou (šťavu z 1/2 citróna vymiešame s práškovým cukrom). Dobrú chuť!
Tiež citrónový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu