Citrónový koláč s makom

Foto: inustek
Jednoduchý koláčik v tvare chlebíka, vhodný ku káve či čaju :-)
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1/2 ČL |
|
| 150 g |
|
| 1 bal. |
|
| 8 PL mletý |
|
| 120 g |
|
| 250 ml |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks veľký |
|
| na vymastenie formy (alebo olej) |
|
| na vysypanie formy |
|
| Poleva: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Všetky sypké suroviny zmiešame v miske, pridáme roztopené maslo, vajíčka a nastrúhanú kôru z citróna. Ručným mixérom vymiešame cesto.
- 2
Cesto nalejeme do formy na chlebík (srnčí chrbát) a pečieme cca 50 minút na 180 °C.
- 3
Vychladnutý upečený koláč vyberieme z formy a môžeme poliať citrónovou polevou (šťavu z 1/2 citróna vymiešame s práškovým cukrom). Dobrú chuť!
Tiež citrónový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu