Veľkonočný zajac fotorecept

akeberAkeber, 47 ročná žena, 23. marca 2013 16:12
Ďalšie jej recepty »

Veľkonočný zajac (fotorecept)Foto: akeber

Veľkonočný zajac v predstihu :-) .

20 min
príprava
30 min
na 170  °C

Suroviny

3 ks
1 šálka
1/2 šálka
1 šálka
2 šálky
1/2 balenia
1 balenie
100 g
Plnka - na zlepenie:
1 balenie
2 PL
Poleva:
 (stužený tuk)
2 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Bielka oddeľ od žĺtok a vyšľahaj .

    Veľkonočný zajac (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom , postupne pridávame olej , mlieko múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkový cukor .

    Veľkonočný zajac (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do žĺtkovej hmoty vmiešame vareškou vyšľahané bielka a sekané mandle . Dobre premiešame .

    Veľkonočný zajac (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Formu si vymastíme a vysypeme hrubou múkou .

    Veľkonočný zajac (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a vlejeme do foriem . Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C na 30 min . Po upečení necháme vychladnúť až potom zajace vyklopíme . Uvaríme si puding , podľa návodu na obale . Musí byť hustý , použijeme ho na zlepenie zajaca .

    Veľkonočný zajac (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vo vodnom kúpeli rotpustíme čokoládu a Ceru . Pridáme olej a môžeme na zajaca nanášať polevu . Najskôr na jednu stranu ( dáme do chladničky stuhnúť ) a potom zajaca postavíme a pomocou brčka nanesieme aj na druhú polovicu čokoládu .

    Veľkonočný zajac (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec zajace ozdobíme , ja som použila potravinársku hmotu .

    Veľkonočný zajac (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist