Foto: akeber
Veľkonočný zajac v predstihu :-) .
príprava
na 170 °C
Suroviny
3 ks |
|
1 šálka |
|
1/2 šálka |
|
1 šálka |
|
2 šálky |
|
1/2 balenia |
|
1 balenie |
|
100 g |
|
Plnka - na zlepenie: | |
1 balenie |
|
2 PL |
|
Poleva: | |
|
|
(stužený tuk) |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Bielka oddeľ od žĺtok a vyšľahaj .
-
2
Žĺtky vyšľaháme s cukrom , postupne pridávame olej , mlieko múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkový cukor .
-
3
Do žĺtkovej hmoty vmiešame vareškou vyšľahané bielka a sekané mandle . Dobre premiešame .
-
4
Formu si vymastíme a vysypeme hrubou múkou .
-
5
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a vlejeme do foriem . Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C na 30 min . Po upečení necháme vychladnúť až potom zajace vyklopíme . Uvaríme si puding , podľa návodu na obale . Musí byť hustý , použijeme ho na zlepenie zajaca .
-
6
Vo vodnom kúpeli rotpustíme čokoládu a Ceru . Pridáme olej a môžeme na zajaca nanášať polevu . Najskôr na jednu stranu ( dáme do chladničky stuhnúť ) a potom zajaca postavíme a pomocou brčka nanesieme aj na druhú polovicu čokoládu .
-
7
Nakoniec zajace ozdobíme , ja som použila potravinársku hmotu .
Diskusia k receptu