Foto: zuzlik0402
Pre všetkých, ktorí nemajú radi ťažké maslové torty.
Suroviny
3 x cesto: | |
4 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
1/2 bal. |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
1 lyžica |
|
Punčová plnka: | |
300 g |
|
4 lyžice |
|
4 lyžice |
|
100 ml |
|
100 g |
|
15-20 g |
|
60 g |
|
Malinová náplň: | |
500 g |
|
200 ml |
|
100 g |
|
3 bal. |
|
Tvarohová náplň: | |
500 g |
|
250 g |
|
150 ml |
|
1 bal. |
|
2 bal. |
|
4 lyžice |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Upečieme 3 piškótové cestá: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtka, cukor, múku s práškom do pečiva, olej a vodu a cesto vylejeme na hlboký plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 20 minút na 150 stupňoch. Takto upečieme 2 biele a jedno kakaové cesto. Vykrojíme z nich okrúhle pláty (napr. podľa taniera) a zvyšok rozmrvíme do misky.
- 2
Urobíme punčovú plnku: Z cukru a vody uvaríme sirup, do rozmrvených omrviniek pridáme rum, malinový sirup a uvarený sirup a vymiešame. Pridáme kakao a o chvíľu, keď uvarený sirup vychladne, aj maslo. Svetlé cesto natrieme lekvárom, navrstvíme punčovú plnku a prikryjeme druhým svetlým cestom tiež potretým lekvárom.
- 3
Pripravíme malinovú náplň: Maliny s cukrom a vodou povaríme, rozmixujeme ponorným mixérom a môžeme aj preprasírovať cez sitko, aby v nich neostalo toľko zrniečok. V malinovej šťave si rozhabarkujeme 3 pudingové prášky, vlejeme do rozmixovaných malín a uvaríme hustú kašu. Druhé svetlé cesto tenko potrieme lekvárom a navrstvíme malinovú kašu. Dáme stuhnúť.
- 4
Tvarohová náplň: Z mlieka a šľahačky v prášku pripravím tuhú šľahačku. Želatínu dáme podľa návodu na 10 minút napučať do 7 lyžíc vody. Zatiaľ si v miske ručne vymiešame tvaroh, kyslú smotanu a šľahačku. Napučanú želatínu na miernom ohni rozpustíme (nevariť), okamžite do nej dáme 4 lyžice krému a rozmiešame a až potom ju vlejeme do zvyšku krému. Vymiešame a keď začne tuhnúť (to je chvíľočka), natrieme na malinovú kašu a prikryjeme tmavým cestom potretým lekvárom.
- 5
Tortu môžeme obtrieť redšou punčovou zmesou (len z 200 g omrviniek, ostatné množstvá rovnaké) a prípadne ešte natenko čokoládovým maslovým krémom (140 g čokolády na varenie rozpustíme a po miernom ochladení vmiešame 1/2 Palmarinu alebo Hery)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Budem to hlásiť adminovi samozrejme v dobrom slova
zmysle.Gratulujem
prepracované, si šikulka .