Punčovo-tvarohová torta s malinami

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 19. januára 2013

Pre všetkých, ktorí nemajú radi ťažké maslové torty.

Suroviny

3 x cesto:
4 ks
250 g
250 g
1/2 bal.
100 ml
100 ml
1 lyžica
Punčová plnka:
300 g
4 lyžice
4 lyžice
100 ml
100 g
15-20 g
60 g
Malinová náplň:
500 g
200 ml
100 g
3 bal.
Tvarohová náplň:
500 g
250 g
150 ml
1 bal.
2 bal.
4 lyžice
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upečieme 3 piškótové cestá: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtka, cukor, múku s práškom do pečiva, olej a vodu a cesto vylejeme na hlboký plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 20 minút na 150 stupňoch. Takto upečieme 2 biele a jedno kakaové cesto. Vykrojíme z nich okrúhle pláty (napr. podľa taniera) a zvyšok rozmrvíme do misky.

  2. 2

    Urobíme punčovú plnku: Z cukru a vody uvaríme sirup, do rozmrvených omrviniek pridáme rum, malinový sirup a uvarený sirup a vymiešame. Pridáme kakao a o chvíľu, keď uvarený sirup vychladne, aj maslo. Svetlé cesto natrieme lekvárom, navrstvíme punčovú plnku a prikryjeme druhým svetlým cestom tiež potretým lekvárom.

  3. 3

    Pripravíme malinovú náplň: Maliny s cukrom a vodou povaríme, rozmixujeme ponorným mixérom a môžeme aj preprasírovať cez sitko, aby v nich neostalo toľko zrniečok. V malinovej šťave si rozhabarkujeme 3 pudingové prášky, vlejeme do rozmixovaných malín a uvaríme hustú kašu. Druhé svetlé cesto tenko potrieme lekvárom a navrstvíme malinovú kašu. Dáme stuhnúť.

  4. 4

    Tvarohová náplň: Z mlieka a šľahačky v prášku pripravím tuhú šľahačku. Želatínu dáme podľa návodu na 10 minút napučať do 7 lyžíc vody. Zatiaľ si v miske ručne vymiešame tvaroh, kyslú smotanu a šľahačku. Napučanú želatínu na miernom ohni rozpustíme (nevariť), okamžite do nej dáme 4 lyžice krému a rozmiešame a až potom ju vlejeme do zvyšku krému. Vymiešame a keď začne tuhnúť (to je chvíľočka), natrieme na malinovú kašu a prikryjeme tmavým cestom potretým lekvárom.

    Punčovo-tvarohová torta s malinami - obrázok 4
  5. 5

    Tortu môžeme obtrieť redšou punčovou zmesou (len z 200 g omrviniek, ostatné množstvá rovnaké) a prípadne ešte natenko čokoládovým maslovým krémom (140 g čokolády na varenie rozpustíme a po miernom ochladení vmiešame 1/2 Palmarinu alebo Hery)

    Punčovo-tvarohová torta s malinami - obrázok 5

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
želám Vám, aby sste zožali úspech za tortičku, je krásna, naozaj je vidieť, že piplanie=láska, ktorú ste do nej vložili-pekné dieko ste vytvorili-blahoželám:-)
Páničku! To je krásne!@zuzlik0402 nezvyknem komentovať, až keď upečiem podľa receptu, ale toto dielko ma zobralo. Obdivujem nápaditosť a trpezlivosť a som rada, že máme pod Tatrami také šikovné žienky.
upiekla som ju pre môjho priateľa k 30tim narodeninám, na oslave mala obrovský úspech :-) výzdoba iba taká obyčajná, na vrch som dala citrónovú polevu zmiešanú s bielou čokoládov a trobnosti na ozdobenie, ale chuťovo vynikajúca, ďakujem za inšpiráciu :-)

Pridaj komentár k receptu: